Карлос Насар ще се бори за спасяване на Българската федерация по вдигане на тежести

0
Несъстоятелност заплашва спортната федерация
Несъстоятелност заплашва спортната федерация Снимка: БГНЕС

Несъстоятелност заплашва спортната федерация

Олимпийският шампион Карлос Насар заяви твърдо намерение да се бори за запазването на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ), която наскоро подаде документи в съда за обявяване в несъстоятелност поради финансови затруднения.

В ексклузивно интервю за Българската телеграфна агенция (БТА), Насар разкри, че заедно с Марин Милашки, кандидат за нов президент на БФВТ, полагат усилия да оттеглят молбата за несъстоятелност. Спортистът сподели: "Ние опитваме всичко възможно, за да се оттегли тази молба. Имам предвид, с кандидатурата на Марин Милашки за президент на БФВТ имаме възможност да платим част от дълговете."

Общото събрание за избор на нов президент на Федерацията е насрочено за 8 ноември 2024 година. Насар изрази несигурност относно участието си в предстоящи състезания, включително Световното първенство в Бахрейн, планирано за началото на декември. "Без лиценз, нещата са извън моя контрол. Не мога да бъда сигурен за предстоящите състезания, включително и Световното първенство в Бахрейн в началото на декември", поясни той.

Въпреки трудностите, Насар остава оптимист за бъдещето на БФВТ. "С Марин Милашки ще направим всичко възможно, за да запазим Федерацията, за да има спорт. Има доста високи шансове той да бъде избран за президент. Ние правим предварителни договори със спонсори и биха подкрепили него и мен – ние сме честни хора", добави олимпийският шампион.

Ситуацията във Федерацията е особено тревожна, тъй като българските щангисти са без финансиране от началото на годината. Това се случва въпреки смяната на ръководството и назначаването на Антон Коджабашев за президент. Насар не скри критичното си отношение към настоящия ръководител: "Силно се съмнявам Антон Коджабашев да остане на президентския пост - не е първата му недостойна постъпка. Шест месеца нищо не направи за Федерацията."

В края на септември 2024 година Министерството на младежта и спорта обяви намерение да осигури целево финансиране за подготовката и участието на българските щангисти в световния шампионат в Бахрейн. Все още обаче няма яснота дали това ще се осъществи.

Въпреки тежката ситуация, Карлос Насар категорично заяви, че няма намерение да се състезава под друг флаг. "Битката е много сериозна. В България борбата е най-титулуваният спорт. Готов съм да се боря", завърши той, демонстрирайки своята решителност да защити българското вдигане на тежести.

Заедно с Насар, с бронзов медал от Олимпийските игри в Париж се окичи и Божидар Андреев, което показва, че въпреки трудностите, българските щангисти продължават да постигат забележителни успехи на международната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари