„Капачки и кенчета за бъдеще“ идва на 28 септември в Русе

0

Благотворителната кампания ще се проведе на паркинга на хотел „Дунав“

На 28 септември 2024 година в град Русе ще се проведе благотворителна кампания "Капачки и кенчета за бъдеще". Събитието ще се състои от 9:00 часа до 13:00 часа на паркинга на хотел „Дунав“.

Инициативата е насочена към събиране на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, които ще бъдат използвани за подобряване на живота на хора в нужда и за различни екологични проекти. Организаторите уточняват, че се приемат само капачки със знака HDPE или с цифрите 2 или 5 в триъгълник, както и алуминиеви кенчета със знак "ALU". Важно е да се отбележи, че не всички кенчета са подходящи, затова участниците трябва да се уверят в тяхната пригодност.

Основни правила за участие

За капачки:

  • Приемат се капачки от бутилки на безалкохолни напитки, вода и сокове, както и от бутилки на млечни и кисело-млечни продукти.
  • Капачките трябва да бъдат от пластмаса със знак HDPE (2 или 5).
  • Не се приемат пластмасови изделия за еднократна употреба, химикалки, спринцовки, капачки от буркани, играчки, бутилки и др.

За кенчета:

  • Приемат се само алуминиеви кенчета от напитки със знак "ALU".
  • Те трябва да бъдат максимално намачкани, за да се спести място при транспортиране и рециклиране.
  • Не се приемат кенчета със знаци, различни от "ALU", както и кутии от консерви или храни за домашни любимци.

Абсолютно забранено

Организаторите подчертават, че е строго забранено да се носят остри предмети, медицински отпадъци, използвани инжекции и други опасни материали. Доброволците, които ще събират капачките и кенчетата, нямат право да приемат такива отпадъци, и в случай че такива се донесат, организаторите не носят отговорност за тяхната безопасност.

Благотворителната цел

Събраните средства от рециклирането на тези материали ще бъдат насочени към важни каузи, свързани с подобряване на условията на живот и повишаване на обществената осведоменост относно опазването на околната среда. Инициаторите на събитието призовават всички жители на Русе да се включат активно и да подкрепят тази благородна инициатива.

В рамките на събитието ще има и възможност за закупуване на благотворителни календари за 2024 година, в които са включени снимки на новородени, капачки и кенчета. Събраните средства от продажбата на тези календари, чаши и платнени торби ще бъдат използвани за финансиране на благотворителни проекти.

Организаторите отправят призив към всички жители на Русе да разпространят новината и да се включат в събитието, като споделят: "Нека заедно можем да постигнем много!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Погнусен
    Срам.Зърнарите дето реват за държавни помощи да даряват не да си купуват коли за милиони.
  • 6
    4
    Срам и позор
    За лечението на децата на България мизерни пари от капачки и кенчета, а за президент, министри и народни представители дащни заплати. Не се чу досега някои от тези лица поне една заплата, да не говорим за повече, да е дарил за тази кауза. Нищо не се чува и за дарена заплата от местния кмет. Засрамете се и вземете пример от Румъния, където с дарения построиха голяма и съвременна онкологична болница за деца, която вече функционира. Срам сте за народа Пънчовци, Кесийковци и какви ли не още, които почти няма ден да не сте с хвалби за някакво "велико дело" в медиите и социалните мрежи! Похвалете се и обявете какви средства сте дарили,
  • 7
    3
    Резила на България
    България събира скрап и вторични суровини за своите деца.За 2023 г. български граждани са дали 2,3 ило 4,3 милиона лева за специални номера на своите автомобило от 7/8000 лв. на номер.Българската коледа едвам,едвам събира 2/3 милиона.Това е най циничното общество което съществува на света.За кувьози ? Капачки ? Наистина обществото ни е дебилно и слабоумно.
  • 3
    2
    Аз
    не стига, че на хората им омръзна да събират капачки, но ще го сторят от добро сърце, ами големи изисквания имате. С еди какви си букви не знам си къде . Засрамете се и си събирайте сами.
  • 3
    1
    Несправедливо е
    За някой капачки за бъдеще, а за други дащтни колежки за бъдеще на село. Заради една КОЗа изоставят съпруги, наследници (три парцала), и си гледат сексуалния кеф по селата. лошото е, че и крадат мръсните комунистически наследници. Анатема, Инш Аллах.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари