Кампания събира средства за млади русенски таланти

0
„Жълти стотинки за златни добринки“ продължава до края на септември
„Жълти стотинки за златни добринки“ продължава до края на септември

„Жълти стотинки за златни добринки“ продължава до края на септември

В Русе започна кампанията „Жълти стотинки за златни добринки“, организирана от Ротари клуб Русе, с цел подпомагане на талантливи деца в областта на науката, спорта, изкуството и образованието. Тази благотворителна инициатива, осъществена в партньорство с книжарници „АБВ“ и „Сиела“, дава шанс на жителите на града да подкрепят развитието на млади таланти чрез дарения. Събраните средства ще бъдат използвани за стипендии, които ще помогнат на децата да участват в престижни състезания и конкурси, предоставяйки им нови възможности за изява.

Всеки, който желае, може да направи своето дарение в специално поставените урни в книжарници „АБВ“ и „Сиела“. За по-големи дарения е предоставена и възможност за банков превод, като средствата ще бъдат удвоени от Ротари клуб Русе, което прави всяко дарение още по-важно за младите таланти. Кампанията ще продължи до 30 септември 2024 година.

Президентът на Ротари клуб Русе, Свилен Боянов, подчертава значимостта на кампанията и важността на подкрепата за талантливите деца. Според него финансовите затруднения често възпрепятстват развитието на потенциала на младите хора: „Едно дете, колкото и да е талантливо, ако няма финансови възможности, ние го лишаваме от шанса да разгърне потенциала си.“

Един от стипендиантите на клуба, Никола Желязков, който учи класическо пеене в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе, споделя своите впечатления от получената подкрепа: „Стипендията от Ротари клуб Русе беше признание за моята работа и голяма помощ за развитието ми. Тя не е просто финансова помощ, а признание за труда и таланта ми.“

Събраните средства от кампанията ще бъдат насочени към подпомагане на нуждаещите се деца, което ще им даде възможност да участват в състезания и да осигурят необходимата екипировка. Организаторите на инициативата призовават гражданите да разпространяват информацията за кампанията в социалните мрежи и да се включат в това вдъхновяващо дело. Всеки малък жест може да има голямо значение за бъдещето на младите таланти.

Всеки желаещ може да направи своето дарение в урните, поставени в книжарници АБВ и Сиела, а за по-големи дарения е предоставена възможност за банков превод със следните данни:

- Получател: Ротари клуб Русе

- IBAN: B G 8 4 B P B I 7 9 2 1 1 0 4 5 5 1 7 4 0 1

- Основание

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Кама Сутра
    Ще утроя дареното от Бенчо Панков, ама на милия не му стигат мангизите за неговите шест парцала, така че надали ще се охарча.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари