Камен Алипиев-Кедъра: България става по-добро място за живеене

0
От проблеми във федерациите до олимпийски медали: България показва, че може да върви напред
От проблеми във федерациите до олимпийски медали: България показва, че може да върви напред Снимка: Facebook / Камен Алипиев

От проблеми във федерациите до олимпийски медали: България показва, че може да върви напред

Олимпийските игри в Париж оставиха дълбок отпечатък в историята на българския спорт. След повече от две десетилетия на относителна сянка, България успя да постигне едни от най-значимите си резултати на международната сцена. Спечелването на медали от спортисти с различни националности не само вдъхна нов живот на страната в спортно отношение, но и подсказа за положителни промени в обществото и възприемането на България като място за живеене.

Чудесно е, че имаме хора от толкова много националности, които печелят медали. Това ни казва, че въпреки скандалите и политическата тиня България явно става по-добро място за живеене“, коментира известният спортен журналист Камен Алипиев-Кедъра пред Дойче Веле. Той подчертава, че успехите на Олимпийските игри не са случайност, а резултат на дългогодишни усилия и жертви от страна на спортистите.

След повече от две десетилетия, в които мъжете бяха изключение на олимпийския подиум, България отново се възроди като сила в спортове като борба и щанги. Успехите на спортисти като дагестанеца, когото някои наричат „руснак“, украинеца, който вероятно е „трън в очите на псевдонационалистите“, и великолепната Кимия Ализаде, символ на борбата за правата на жените в Иран, показват, че спортът е не само поле за съревнование, но и за социална интеграция.

Българските спортисти постигнаха значими резултати и в други дисциплини. Валентина Георгиева зае петото място на прескока, а Тихомир Иванов впечатли с влизането си във финала на висок скок. Въпреки това, Камен Алипиев предупреждава, че тези успехи не бива да се приемат за даденост.

„Трябва всички да знаем, че в България не съществува добре организирана спортна система и за да може тя да съществува, трябва да има държавна политика“, отбелязва той.

Алипиев също така изразява загриженост относно федерациите в страната, като подчертава, че в много от тях има злоупотреби с държавни средства. Въпреки това той посочва, че има примери за добри практики, като тази в художествената гимнастика.

Те имат много добра система на работа и много деца, които тренират. Илиана Раева е човек, който знае как да се бори“, казва Алипиев.

Въпреки трудностите, които срещат федерациите, българският спорт показва признаци на възстановяване. Примерите от борбата и бокса, както и добрата работа във волейбола и тениса, дават надежда за бъдещето. Според Алипиев обаче, най-важното е да спре мрънкането и да се работи за подобряване на системата, а не да се оправдаваме с липсата на средства.

Камен Алипиев също така посочва, че успехите на спортистите от различни националности, които избират да се състезават за България, са знак, че страната става все по-добро място за живеене.

Това не е само заради високите премии. Ние не го разбираме, но тези хора го разбират. И идват тук, защото тук могат да покажат какво могат“, споделя той.

Франция, като домакин на Олимпийските игри, също остави своя отпечатък. Камен Алипиев е възхитен от начина, по който французите показаха, че могат да бъдат лидери на модерния свят, въпреки предизвикателствата, пред които са изправени.

Французите ни показаха, че живеем в един нов свят. Един свят, който, колкото и да се критикуват либералните ценности, е направил един много голям скок“, отбелязва той.

Заключението на Камен Алипиев е ясно – България има потенциала да бъде силен играч на международната сцена, но това изисква усилия, отдаденост и ясна визия за бъдещето. Успехите на Олимпийските игри са само началото, а предстоящите години ще покажат дали страната ще успее да капитализира върху този потенциал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    20
    daskal
    Такива полюции затвърждават убеждението ми, че живея в някаква паралелна България.
  • 8
    19
    Путин Хуйло
    Крайно прост и бездарен "журналист" и естествено отроче на дърти комунисти,затова сега е първи евроатлантик тоя безмозъчник
  • 3
    18
    ААААААААААААААААА
    камен алипиеф е американски агент, който мрази България! Този американски представител не знае, че количеството българи, представящи България на джендериадата, много намаля, защото място заега чужденци, които нямат нищо общо с България и не са българи. Толкова е весел американският агент алипиеф, толкова хвали извращенията при откриването и при закриването, че моментално трябва да му бъде отнето българското гражданство и незабавно да замине за афролъгъбъръфранция и да се след с извращенията там, където му е мястото!
  • 1
    17
    Камен Алипиев - Бедъра
    Задникът ми става все по добро място да си разтоварите белите човечета!
  • 3
    16
    Читател
    Тоя дъртия травестит Кедъра още ли го канят по медиите ? Да не е смукал пишката на гого папийонката лозанов ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...