Камала Харис: Няма да водя мирни преговори с Владимир Путин без участието на Украйна

0
Камала Харис: Няма да водя мирни преговори с Владимир Путин без участието на Украйна
Камала Харис: Няма да водя мирни преговори с Владимир Путин без участието на Украйна Снимка: Камала Харис / Facebook

Камала Харис: Няма да водя мирни преговори с Владимир Путин без участието на Украйна

Кандидатът за президент на Съединените американски щати от Демократическата партия, Камала Харис, категорично заяви своята позиция относно потенциални преговори за мир в Украйна. В интервю за предаването "60 минути" на телевизия Си Би Ес (CBS), Харис подчерта важността на украинското участие в процеса на мирни преговори.

"Не двустранно без Украйна, не. Украйна трябва да има думата за бъдещето на Украйна", заяви Харис в отговор на въпрос дали би провела самостоятелна среща с руския президент Владимир Путин за обсъждане на прекратяване на военните действия.

Харис отново изрази своите критики към политиката на републиканския си опонент Доналд Тръмп по отношение на конфликта в Украйна. Тя определи подхода на Тръмп като "капитулация" пред руската инвазия, започнала през февруари 2022 година.

"Доналд Тръмп, ако беше президент, сега Путин щеше да седи в Киев. Той говори за това, че той може да сложи край на това още в първия ден. Знаете ли какво е това? Става дума за капитулация", подчерта кандидатът на демократите.

Тръмп нееднократно е критикувал мащабната военна и финансова подкрепа, която Вашингтон оказва на Украйна. Той е изразявал увереност, че би могъл бързо да постигне мирно споразумение с Путин, ако бъде избран за президент.

Тези изявления на бившия американски президент предизвикват сериозно безпокойство в Киев. Украинските власти се опасяват, че подобно споразумение би могло да доведе до отстъпване на Русия на териториите в Източна Украйна, завладени след началото на инвазията.

Позицията на Камала Харис отразява стремежа на демократите да продължат подкрепата си за Украйна и да гарантират, че интересите на страната ще бъдат защитени в евентуални мирни преговори. Този подход подчертава важността на многостранния диалог и зачитането на суверенитета на Украйна в процеса на разрешаване на конфликта.

Изявленията на Харис идват в момент, когато международната общност продължава да търси пътища за прекратяване на военните действия в Украйна и възстановяване на мира в региона. Позицията на САЩ по този въпрос остава ключов фактор в глобалните усилия за намиране на дипломатическо решение на кризата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Куролап Зеленски
    Камило, преди малко ме известиха,че руските войски навлизат в Торецк,какви да ги върша,казвай,да приготвям ли вазелина ????
  • 3
    6
    Куролап Зеленски
    Ам айде ма Камило,айде че ме бият до посиране и скоро няма да има за какво да преговарям като ме извадят от бункера и ме набута в московската зоологическа градина
  • 4
    5
    Мухахахахаха
    До 3 - както ти от първия път стана фен на курс на Бойко Никифоров след като си му духал на паркинга ли мухахахахаха ПеПераст мартинчо колко е жалък мухахахахахаха
  • 4
    4
    До 2
    Каза ли нещо или просто пръдна от разширения си ПеПерастки геврек ?
  • -3
    3
    Мухахахахаха
    До 1 Убеден съм, че след първия път и фен на уя ми ще станеш ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари