Калина Андролова: Цялата държава функционира като шоу

0
Критичен поглед върху управлението на страната след трагичния инцидент с военен хеликоптер
Критичен поглед върху управлението на страната след трагичния инцидент с военен хеликоптер Снимка: БНР / Ани Петрова

Критичен поглед върху управлението на страната след трагичния инцидент с военен хеликоптер

В емоционален пост във Facebook, политическият анализатор Калина Андролова изрази остра критика към използването на военната авиация за развлекателни цели, коментирайки трагичната загуба на двама военни пилоти. Тя подчерта, че армията ни се превръща във "фасадна" и служи предимно за "декоративни функции по време на някакви чествания".

"Изключително мерзко е да се използват малкото ни пилоти, в които е вложен толкова ресурс за подготовка, за акробатика и циркаджийство, и празненства", написа Андролова, противопоставяйки се на изявлението на Димитър Стоянов, който критикува използването на инцидента за политически цели.

Анализаторът изтъкна, че случаят с трагично загиналите пилоти е ярък пример за корупцията, безотговорността и нарастващата разруха в държавата. Тя постави под въпрос необходимостта от рискови въздушни демонстрации, особено в контекста на множеството предизвикателства, пред които е изправена страната.

Андролова разшири критиката си към цялостното състояние на държавата, сравнявайки я с "шоу" и посочвайки проблеми в здравеопазването и образованието. Тя описа здравната система като "перманентно авиошоу с хиляди загиващи на година", а образователната система като "катастрофална", създаваща некомпетентни бъдещи лидери.

Особено остра критика бе отправена към управлението на така наречената от нея "хунта на Киро, Асен и Лена", обвинявайки ги за "обезобразяването" на държавата за кратък период. Андролова подчерта контраста между трудността на изграждането и лекотата на унищожаването, цитирайки древна мъдрост за природните дарби в управлението.

В заключение, тя предупреди за опасностите от прекомерната самоувереност в политиката и изрази недоволството си от претенциите за компетентност на определени политически фигури, обвинявайки ги за натрупването на дългове, разрухата в енергетиката и "тоталното приключване на държавността".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    8
    Българин
    С коментар седем исках да кажа,че аз съм смрадливия бесарабски куросмук мартинчо и духам на руски тираджии за да преживявам
  • 1
    7
    Българин
    До 6 Няма нужда БеСеПарска мършо да даваш наклон на уя на читателите, какво да гледат и какво да не гледат. Вие БеСеПе-арските лайна сте прочетена книга, суха фекалия, на която и патерицата "иZраждане" няма да помогне.
  • -1
    6
    Българин
    Вече и самите хохъли признават, че от народа им и чеп за зеле не става, само шепата родоотстъпници, гордо наричаща себе си "пеперуги", продължава да величае азиатската кочина и мърлявата педерация на куросмук зеленски
  • 2
    5
    Българин
    Вече и самите руснаци признават, че от народа им и чеп за зеле не става, само шепата родоотстъпници, гордо наричаща себе си "русофили", продължава да величае азиатската кочина и мърлявата педерация.
  • -1
    4
    Бесарасбки куросмук
    Поредните повърни на курвата на родоотстъпника Курчо Простото Путков! Че поне му намерете снимка но тоя злобен коркозъбел, която да не е от преди 20 години. Но да не забравяме и доброто обстоятелство, че България съвсем скоро ще се отърве от гнусните усраински подлоги ппдб, нека ги изметем да лапат пишки в КУР-ск!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари