Калин Стоянов: Брендо е влязъл в България през пролетта на 2022 година

0
Евелин Банев е кацнал със самолет в района на Търговище
Евелин Банев е кацнал със самолет в района на Търговище Видео: NOVA

Евелин Банев е кацнал със самолет в района на Търговище

В МВР има информация, според която Евелин Банев - Брендо е влязъл на територията на България в периода от края на март до началото на юни 2022 г. Това съобщи по време на изслушване в парламента служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде БТА.

Той добави, че тази информация в МВР е свързана с обстоятелствата, които са покрай самолета, който е преминал през няколко европейски държави, кацнал е временно и за малко на едно летище до Видин, презаредил е и е кацнал в района на Търговище.

Това е станало по времето, когато министър на вътрешните работи е бил Бойко Рашков, посочи Стоянов, който тогава е директор на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП).

"Установени са двамата човека, които са били в близост до това летателно средство. Събрани са достатъчно доказателства за тях, повдигнати са им обвинения и нашата информация е, че те търсят вариант за споразумение. Успоредно с това в ГДБОП започна разследване и по отношение на престъпна група, която се занимава с такива незаконни прелитания, предимно с цел контрабанда. И тези двама човека са част от тази група", коментира Калин Стоянов и добави, че са задържани преди месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Офффффффф,
    Бахти идиота тоз' Калин! Последно: през 2013 година ли е преминал Брендо границата на България или през 2022 година? ... https://www.dunavmost.com/novini/kalin-stoyanov-poslednoto-ofitsialno-preminavane-na-brendo-prez-balgariya-e-prez-2013-godina
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари