Какво време ни очаква през следващата седмица?

0
Слънчево време и повишаващи се температури очакват България
Слънчево време и повишаващи се температури очакват България

Слънчево време и повишаващи се температури очакват България

Идната неделя ще донесе предимно слънчево време на територията на страната, съобщават метеоролозите. Въпреки това, жителите на низините и котловините трябва да се подготвят за мъгливи условия в ранните часове на деня.

Прогноза за неделя

Макар че по-голямата част от страната ще се радва на ясно небе, източните и югозападните райони ще преживеят краткотрайно увеличение на облачността. Вятърът ще бъде предимно слаб, като в източната част на България ще достигне умерени стойности, духайки от изток-североизток.

Температурите ще варират значително. Минималните стойности ще се движат между 0 и 5 градуса Целзий, като в някои котловини може да паднат и под нулата. Жителите на райони, защитени от вятъра, трябва да очакват образуване на слана. Максималните температури ще достигнат от 10-11 градуса в североизточните части до 17-18 градуса в югозападните области.

Прогноза за следващата седмица

Първата половина на идната седмица ще продължи тенденцията на слънчево време. Мъглата ще продължи да бъде фактор в равнинните и котловинни райони през сутрешните часове.

Вятърът ще запази посоката си от изток-североизток, оставайки в диапазона от слаб до умерен. Добрата новина за любителите на топлото време е, че се очаква повишение на температурите. Минималните стойности ще се установят между 2 и 7 градуса, а максималните ще достигнат приятните 17 до 22 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари