Какво обезщетение ще иска от държавата жената с фалшиво положителен тест за наркотици

0
Антоанета Борисова все още не е получила извинение от вътрешния министър
Антоанета Борисова все още не е получила извинение от вътрешния министър Видео: NOVA

Адвокатът на Антоанета Борисова разкри подробности за случая

В столицата се разигра инцидент, който повдигна сериозни въпроси относно процедурите на правоприлагащите органи и защитата на правата на гражданите. Антоанета Борисова, жертва на пътнотранспортно произшествие, причинено от автомобил с мигранти, обяви намерението си да потърси правата си по съдебен път след поредица от смущаващи събития, последвали инцидента.

Случаят привлече вниманието на обществеността, когато стана ясно, че въпреки травмите, получени при сблъсъка, Борисова е била задържана в ареста за 16 часа. Причината за задържането ѝ е била фалшиво положителен тест за наркотици, проведен на мястото на инцидента. Този развой на събитията постави под въпрос не само точността на използваните тестове, но и процедурите за третиране на пострадали при пътни инциденти.

Адвокат Силвия Петкова, която представлява интересите на Борисова, разкри подробности около случая в ефира на сутрешния блок "Здравей, България" на NOVA. "Не ми е известно вътрешният министър да се е извинил на клиентката ми. Не са я уведомили, че кръвната ѝ проба е готова. Тя има отрицателен резултат на кръвна проба, която тя сама е направила", заяви Петкова, подчертавайки липсата на комуникация от страна на властите и нарушенията на правата на своята клиентка.

Юридическата стратегия, очертана от адвокат Петкова, включва няколко последователни стъпки. Първоначално ще бъде оспорена заповедта за задържане, издадена от служител на "Пътна полиция". Следващата фаза ще включва обжалване на заповедта за отнемане на шофьорската книжка на Борисова. Едва след приключването на тези процедури ще се пристъпи към искане за обезщетение за претърпените вреди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Аз
    Защо държавата?Да съди персонално създалите подобно безредие.Иначе никой няма да си вземе поука и така ще продължава до безкрай.
  • 1
    1
    1000 лева дневно
    Аз лично бих започнал с 1000 лева обещетение за всеки ден без книжката и колата ми. Все ще намеря един приятел да ми свидетелства, че съм му плащал 250 дневна заплата за да ми е шофьор на разположение. Все ще намеря свидетели, които да потвърдят, че съм изпаднал в депресия, обмислял съм да сложа край на живота си заради набеждаването ми за наркоман. Ако каката си изиграе добре картите може да направи здрава пачка!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари