Какво е обвинението срещу Нико Тупарев?

0
Според обвинението той е присвоил близо 1,5 милиона лева от търговско дружество, в което е бил съдружник
Според обвинението той е присвоил близо 1,5 милиона лева от търговско дружество, в което е бил съдружник Снимка: БГНЕС

Според обвинението той е присвоил близо 1,5 милиона лева от търговско дружество, в което е бил съдружник

Софийският градски съд освободи телевизионния продуцент Нико Тупарев. СГП поиска задържането му под стража, ако ли не - алтернативно домашен арест. Според обвинението той е присвоил близо 1,5 млн. лв. от търговско дружество, в което е бил съдружник.

"Обвиняемият е бил само съдружник в търговското дружество наред със свидетеля Александър Тошев. Тошев е управлявал дружеството. Следва да бъде посочено и обстоятелството, че на Тупарев не е било възлагано изпълнението на каквото и да било управление на имущества. От материалите по делото не е снето обстоятелство явяващо се съществено спрямо обвинението срещу Тупарев", заяви съдията по делото, цитиран от Bulgaria On Air.

Защитата на Тупарев подчерта, че няма риск от негово укриване, поиска неговото освобождение и налагане на парична гаранция.

"Моля да бъда оставен без мярка за неотклонение", помоли Тупарев.

Обвинението гласи, че Тупарев в качеството си на съдружник на търговско дружество, е присвоил пари в размер на общо 1 441 000 лева. Това е станало след като Тупарев е наредил превод от сметки на дружеството в две банки към собствената си банкова сметка. Общото събрание на съдружниците в дружеството не е взимало подобно решение, информира БГНЕС.

Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, посочват от прокуратурата.

Нико Тупарев е телевизионен продуцент на едни от най-популярните предавания в българския ефир. Преди няколко седмици от Комисията за защита на конкуренцията обявиха, че образуват срещу Тупарев и негови съдружници дело по сигнал на техен бизнес партньор за отклоняване на печалби от основната продуцентска фирма на Тупарев към други по-малки фирми. От КЗК не са обявили решението си по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари