Какви услуги ползват русенци в офиса на НАП

0

Средно на ден през офиса преминават по 255 души

НАП - Русе предоставя над 170 електронни услуги на граждани и бизнес.

Областният управител Драгомир Драганов и заместникът му Георги Георгиев посетиха офиса на Националната агенция за приходите в град Русе, за да проверят на място предоставяните електронни услуги. По време на визитата се срещнаха с директора на офиса Йордан Йорданов и неговия екип, като установиха, че НАП предлага на гражданите и бизнеса над 170 електронни услуги.

„Вашата администрация дава възможност на гражданите и бизнеса да пестят усилия и средства, благодарение на въведената отлична организация и електронизация на услугите,“ заяви областният управител Драганов. Той подчерта, че нивото на предоставяните услуги е на европейско ниво.

В срещата участваха още главният секретар на Областната администрация Ирена Тодорова и директорът на финансовата дирекция Ивелина Пенчева. Те споделиха, че за първото шестмесечие на годината НАП - Русе е обслужила близо 31 000 клиенти. От началото на годината функционира и нова автоматизирана система за управление на опашките, като средно на ден през офиса преминават по 255 души.

Най-ползваните услуги на НАП - Русе

Сред най-често използваните услуги са:

  • Корекция на здравноосигурителен статус
  • Получаване на персонален идентификационен код (ПИК)
  • Подаване на декларации
  • Издаване на различни удостоверения

От февруари 2018 година НАП предоставя възможност за безкасово плащане на задължения с ПОС терминал, както физически, така и виртуален. Основното предимство на тази услуга е липсата на такси при извършване на картови плащания към бюджета. Към 30 юни тази година са извършени 15 515 плащания на стойност 17.7 милиона лева, като 6.7 милиона лева от тях са постъпили от физически ПОС-терминали.

Достъп до електронни услуги с ПИК

НАП напомня, че достъпът до по-голямата част от електронните услуги на агенцията е възможен с персонален идентификационен код (ПИК). Този код може да се получи във всеки офис на НАП напълно безплатно. През първите шест месеца на тази година в офиса на НАП - Русе са издадени 71 877 ПИК-а.

Безплатна безжична интернет връзка в офисите на НАП

От 10 януари тази година, в изпълнение на стандарта за качествено административно обслужване, в офисите на НАП е внедрена безплатна безжична интернет връзка. Клиентите на агенцията могат да ползват интернет връзката както на личните си устройства, така и на компютър, поставен в зоната за WI FI.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    kyppu6te
    кенефъ е хубав има къде да се сере
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари