Какви са разходите за бензин и дизел в най-отпускарския месец?

0
Ще има ли поскъпване на горивата
Ще има ли поскъпване на горивата

Ще има ли поскъпване на горивата

Това лято дизелът е по-скъп, а бензинът малко по-евтин в сравнение с миналата година, показва проучване, направено от bTV. С настъпването на август и най-активния сезон за летни пътувания, цените на горивата стават все по-важна тема за всички пътуващи.

В момента средната цена на бензина и дизела в България е 2,63 лева за литър. През същия период миналата година бензинът беше с пет стотинки по-скъп, а дизелът с една стотинка по-евтин. Въпреки че разликите не са драстични, нестабилната политическа обстановка в Близкия Изток може да окаже влияние на цените в близко бъдеще, посочват от Българската петролна и газова асоциация.

Пътуването от София до южното Черноморие, при среден разход на автомобила от 7 литра на 100 километра, ще струва на шофьорите почти 74 лева. Според експертите, политическите събития като отстраняването на лидера на "Хамас" може да доведат до промени на пазарите, но за да има значително поскъпване на горивата, е необходимо да се установи постоянен тренд в рамките на 10-14 дни​.

С увеличението на летните пътувания се наблюдава и повишено търсене на бензин и дизел. Търговците на дребно предлагат различни отстъпки за лоялни клиенти, което може да помогне на потребителите да намалят разходите за гориво​

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари