Каква е ситуацията в Нидерландия след глобалния ИТ срив?

0
От летище "Схипхол" се опасяват от закъснения и отмяна на полети през уикенда
От летище "Схипхол" се опасяват от закъснения и отмяна на полети през уикенда

От летище "Схипхол" се опасяват от закъснения и отмяна на полети през уикенда

На сутринта след глобалния ИТ срив, ситуацията в Нидерландия изглежда спокойна и най-големите проблеми са отстранени. Според нидерландския сайт "nu.nl" повечето самолети отново летят нормално.

Нидерландските летища "Схипхол" и "Айндховен" снощи съобщиха, че се очаква днес всичко да се възобнови. Въпреки това от летище "Схипхол" се опасяват от закъснения и отмяна на полети през уикенда в резултат на смущенията.

Ситуацията на най-голямото нидерландско летище "Схипхол" не изглежда толкова тежка. Летището съобщава само за няколко закъснения и отменени полети, но се наблюдават много промени на изходите. Летище "Схипхол" отправи призив към пътуващите тази събота: „Очакваме натоварен ден поради летните отпуски. Съветваме пътниците да следят актуалната информация за полетите си“. Според информация на телевизионния канал "Ен О Ес" (NOS), вчера на летище "Схипхол" около 200 полета са били отменени, а близо 150 полета са имали закъснение.

На летище "Айндховен" пътниците е трябвало да бъдат регистрирани само ръчно, както и някои от полетите на летище "Ротердам-Хага". И на двете летища са се образували дълги опашки и закъснения.

Днес летище "Айндховен" изглежда функционира нормално. Много по-малкото летище е възстановило системите си и първите полети са излетели тази сутрин без никакви проблеми. Затова се очаква пътниците там да не изпитат повече неудобства от глобалния компютърен срив.

Засега летище "Ротердам-Хага" не съобщава за проблеми със системите. Полетите тази сутрин излитат и пристигат нормално. Изглежда, че и там е настъпило спокойствие, отбелязва нидерландският сайт.

Препоръчва се на пътуващите да следят актуалната информация за полетите си и да се подготвят за възможни промени в разписанията, особено през натоварения летен сезон. Въпреки че най-големите проблеми са отстранени, остават непредвидени смущения, които могат да доведат до закъснения и отменени полети през следващите дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари