Какъв е трафикът на граничните пунктове?

0
На границата с Румъния има засилено движение на изход за товарни автомобили на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Дуранкулак“
На границата с Румъния има засилено движение на изход за товарни автомобили на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Дуранкулак“ Снимка: БТА / Архив

Спряха ферибота при Оряхово

От Главна дирекция "Гранична полиция" - МВР информираха, че трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове с Румъния, Сърбия и Турция е интензивен. Данните са актуални към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния има засилено движение на изход за товарни автомобили на пунктовете „Видин“, „Кардам“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Дуранкулак“. Граничните власти препоръчват използването на алтернативни маршрути. Също така, от 8:00 часа на 9 септември 2024 година, ГКПП „Оряхово“ прекрати работа поради ниското ниво на река Дунав, което затруднява функционирането на фериботната платформа.

Временно е въведена организация на движението на Дунав мост при Русе поради основен ремонт на българския участък. Трафикът се пропуска в една лента с помощта на светофарна уредба. Освен през ГКПП „Русе“, водачите могат да използват и алтернативни пунктове като „Силистра“, „Кардам“, „Дуранкулак“, „Кайнарджа“ и „Крушари“. Трябва да се има предвид, че ГКПП „Кайнарджа“ и „Крушари“ работят с ограничено работно време от 8:00 до 20:00 часа и не обслужват товарни автомобили.

На границата с Република Сърбия движението на товарни автомобили е интензивно на изход през ГКПП „Калотина“.

По границата с Република Турция има засилено движение на леки автомобили на вход през ГКПП „Капитан Андреево“ и „Лесово“.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични пунктове. Въпреки това, поради увеличения брой преминаващи румънски туристи към и от Гърция, особено през ГКПП „Кулата“ и „Маказа“, от граничната полиция препоръчват използването на по-слабо натоварени пунктове. Туристите, които пътуват към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидики, могат да изберат ГКПП „Илинден“, докато пътуващите към Ксанти, Комотини и остров Тасос могат да преминат през ГКПП „Златоград“. За тези, които се насочват към района на Александруполис, най-удобен е ГКПП „Капитан Петко войвода“. През пунктовете „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ се допуска преминаването само на леки автомобили и микробуси.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове. Във връзка със стартиралите на 26 август дейности по изграждането на Системата вход/изход на Европейския съюз на ГКПП „Гюешево“, движението на товарни автомобили временно ще се пренасочва към трасетата за леки автомобили, което може да доведе до забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари