Как възрастен мъж задлъжня с 1,5 милиона лева дни преди да почине

0
Смъртен акт със закъснение: Ключов момент в загадъчната имотна афера
Смъртен акт със закъснение: Ключов момент в загадъчната имотна афера

Смъртен акт със закъснение: Ключов момент в загадъчната имотна афера

В столицата бе разкрита подозрителна схема, свързана с имотите на починалия 77-годишен художник Стефан Родев. Случаят повдига сериозни въпроси относно възможни злоупотреби с уязвими възрастни хора и използването на подставени лица в съмнителни финансови операции.

Хронология на събитията

Стефан Родев, 77-годишен художник от София, почива от инфаркт в дома си през февруари 2024 година. Няколко месеца след смъртта му изненадващо се появява предварителен договор, според който Родев е продал всичките си имоти на софийска фирма срещу значителна сума в брой.

Съмнителни обстоятелства около сделката

Според документите, Родев не е спазил клауза по договора, което е довело до съдебен иск от страна на фирмата за неустойка в размер на 1,5 милиона лева. Репортерът Вероника Димитрова от предаването "Здравей, България" по NOVA разкрива интригуващи подробности около случая.

"Интересното е, че когато се сключва този договор, начело на въпросната фирма е човек с проблеми с алкохола и без пари от Бухово", споделя Димитрова в ефира на "Здравей, България".

Съмнения за използване на подставени лица

Разследването разкрива, че по време на сключването на договора, фирмата е била представлявана от Александър Илиев от град Бухово - мъж, описван от сина си като "безработен алкохолик". Кирил Илиев, синът на Александър, твърди, че баща му е бил използван като подставено лице в множество фирми срещу скромно заплащане.

"Участваше в над 20 фирми. Намираха го чрез негови приятели. Даваха му между 50 и 100 лева", заявява Кирил Илиев пред екипа на NOVA.

Съмнителна роля на арбитражен съд

Целият казус е бил решен от Софийски търговски арбитражен съд, чиято дейност също повдига въпроси. Вероника Димитрова споделя затрудненията си при опитите да се свърже с този съд:

"Аз за две седмици не успях да открия жив човек от този Арбитражен съд. Той винаги е затворен. Той се намира до Централна автогара в София. Единственият телефон, оставен за връзка, е изключен."

Последици за наследниците

В резултат на тези съмнителни действия, имотите на Стефан Родев - включващи четири апартамента в квартал "Подуяне", част от жилище на улица "Бистрица" и половината от магазин на булевард "Васил Левски" - са застрашени от публична продан. Това поставя под въпрос правата на законните наследници, включително 81-годишната сестра на художника, живееща във Франция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари