Как се държи шофьорски изпит в Германия?

0
Пътят към немската шофьорска книжка: Между теорията и магистралата
Пътят към немската шофьорска книжка: Между теорията и магистралата

Пътят към немската шофьорска книжка: Между теорията и магистралата

Получаването на шофьорска книжка в Германия е процес, изпълнен с предизвикателства и строги изисквания. Немската система за обучение на водачи е известна със своята задълбоченост и високи стандарти, гарантиращи безопасността на пътищата в страната.

Репортерът на "Дойче Веле" Мегин Лий, която е получила своята шофьорска книжка през 2000 година, решава да провери дали днес би могла отново да премине успешно през изпитния процес. Нейният опит разкрива интересни детайли за съвременните изисквания към кандидат-шофьорите в Германия.

Изпитът се провежда в специално сертифициран автомобил, оборудван според най-новите стандарти за безопасност. Интересен факт е, че ако кандидатът не може да управлява автомобил с ръчни скорости, той има възможност да положи изпита на автомобил с автоматична трансмисия. Това обаче води до получаване на различна категория шофьорска книжка, ограничаваща водача до управление само на автомобили с автоматични скорости.

Германската система поставя строги възрастови ограничения - минималната възраст за явяване на изпит е 18 години. Преди да достигнат до финалния тест, младите шофьори трябва да преминат през интензивна подготовка, включваща:

  1. Курс по първа помощ
  2. 14 теоретични урока
  3. Практически изпит

Особено внимание се обръща на уменията за шофиране в различни пътни условия. Задължителна част от изпита е демонстрирането на способности за управление на автомобил по магистрала - умение, което е от критично значение за безопасността при високоскоростно пътуване.

Този задълбочен поглед върху процеса на получаване на шофьорска книжка в Германия е част от предаването "Евромакс" на "Дойче веле".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари