Как с обикновен термометър да проверим работи ли щитовидната жлеза?

2
Проверка на щитовидната жлеза с термометър: Лесен метод за ранна диагностика
Проверка на щитовидната жлеза с термометър: Лесен метод за ранна диагностика

Проверка на щитовидната жлеза с термометър: Лесен метод за ранна диагностика

Американският учен д-р Брода Ото Барнс, известен със своите изследвания в областта на ендокринологията, установи, че температурата на човешкото тяло е отличен показател за работата на щитовидната жлеза. Тази проста и достъпна методика, която използва обикновен термометър, може да помогне за откриване на проблеми с този важен орган.

Метод за измерване на сутрешната базална температура

Измерването на сутрешната базална температура е лесен и ефективен начин за оценка на функционирането на щитовидната жлеза. За провеждането на този тест е необходимо да се следват няколко прости стъпки:

  1. Подготовка на термометъра: Вечерта преди теста подгответе термометъра, като го изтръскате до 35 градуса Целзий.
  2. Измерване на температурата: Сутринта, веднага след събуждане и без да се движите, поставете термометъра в подмишницата и задръжте за 10 минути. Това измерване ще покаже вашата сутрешна базална температура.

Какво означават резултатите?

  1. Нормална температура: Ако базалната температура е между 36,5 и 36,8 °С, щитовидната жлеза функционира нормално, а организмът е в добро състояние. Изключения са възможни по време на менструация и бременност, когато температурата може да варира.
  2. Понижена функция (хипотиреоидизъм): Температура под 36,5 градуса може да индикира понижена функция на щитовидната жлеза. Възможни симптоми са умора, често главоболие и настинки, загуба на паметта и косопад.
  3. Възпалителен процес: Температура над 36,8 градуса може да сигнализира за наличие на възпалителен процес в организма.

За да бъдат резултатите точни, тестът трябва да се провежда три поредни дни. Ако се наблюдават отклонения от нормата, препоръчително е да се консултирате с ендокринолог за по-нататъшна диагностика и лечение.

Поддържане на здравето на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е един от най-важните органи в тялото, играещ ключова роля за регулирането на метаболизма и енергийния баланс. За да се поддържа здравето на щитовидната жлеза, е важно да се избягват стресът и да се следи диетата. Особено внимание трябва да се отдели на храната с високо съдържание на селен, магнезий, кортизол, витамини А и от група Б.

Проверка на щитовидната жлеза с обикновен термометър е лесен и ефективен начин за ранна диагностика на потенциални проблеми. Ранното откриване и правилното лечение могат значително да подобрят качеството на живот и да предотвратят сериозни здравословни проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари