Как оцеляват в горещините работниците на открито в Русе?

4
Какви мерки се вземат за безопасността на хората
Какви мерки се вземат за безопасността на хората Видео: Русе Медиа

Какви мерки се вземат за безопасността на хората

Код червено е обявен за днес в Русенска област. Традиционно от Общината и БЧК ще раздават по обед минерална вода, а на обектите, където се работи на открито, са взети мерки за безопасността на хората.

Работното време започва от рано сутринта, за да приключи най-късно в ранния следобед. Работодателите осигуряват условия за почивка и вода, а когато температурите се повишат, се работи на сянка.

От сутринта работниците от ОП „Паркстрой“ оформят градинките с цветя в центъра на Русе.

Работим отрано и до 15:00 часа ни е работното време. Когато напече много, и сме по сенките. Осигурена ни е и вода, минерална вода ни дават На сянка грапим, товарим. Почиваме от 11:30 до 12:00 часа“, сподели бригадирът Байсе Идиризова, предаде Русе Медиа.

На големите строежи, като този на плувния комплекс, също се вземат мерки.

Строежът е напреднал значително и има вече места, където не трябва работниците да са на открито слънце. Така или иначе сме взели мерки, работи се от 6 до 14 часа, като имаме три хладилника със студени напитки, вендинг автомати със студени напитки и на всеки един час имаме почивка 15 минути“, обясни управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който е възложител на обекта.

Очаква се температурата в Русе днес и утре да достигне до 42 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Господин Милкоф
    Моите работнички работят на сянка, на канапе и в климатизирана приятна атмосфера. Всички мои работнички са задоволени и удовлетворени. Ооооооохххххххх. Празних се. С една от работничките ми.
  • 5
    6
    аман бе
    до 3-ти, и на мен това ми направи впечатление, че от 8 часа работен ден, работни са 6 и най-вероятно работят 4 часа:))
  • 0
    5
    До 1-ви
    В България,особенно през социализма сиестата не е спирала най вече по заводи и предприятия.Всеки носеше пърцуца домашна и мезе.Ако си от винпрома,носиш мезе.Ако си в месокомбината,носиш вино или ракия.Ако си от ЛВЗ ,Корабната или Г.Димитров,всеки мъкне по нещо.Сиеста.
  • 4
    4
    моето име
    1-ви, вече горещините са между 15-17 часа .
  • 8
    3
    ...
    „...работи се от 6 до 14 часа...и на всеки един час имаме почивка 15 минути...“ Т.е. работи се ¾ от 8 часа. Не знам що не ви хващам вяра но пък като гледам качеството и скоростта с която се работи по обществените поръчки, ... това даже ми се вижда много.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари