Как да изгоним гълъбите от терасата?

43
Съществуват множество хитри тактики, с които да си върнете спокойствието
Съществуват множество хитри тактики, с които да си върнете спокойствието

Съществуват множество хитри тактики, с които да си върнете спокойствието

Гълъбите – тези пернати градски обитатели, често превръщат балконите ни в свои лични тоалетни. Но не се отчайвайте! Съществуват множество хитри тактики, с които да ги прогоните и да си върнете спокойствието.

Ослепителният блясък

Гълъбите са като малки Дракули – не понасят слънчевите лъчи... или по-точно техните отражения. Окачете стари CD-та, ленти от лъскаво фолио или дори опаковки от бонбони, за да създадете истинска дискотека на ужасите за пернатите натрапници.

Водната атака

Никой не обича да е мокър, особено когато се опитва да изглежда елегантно във въздуха. Използвайте воден пистолет или спрей бутилка, за да напомните на гълъбите, че балконът ви не е обществена баня.

Звуковата бариера

Ако сте фен на хеви метъла, сега е моментът да го споделите с гълъбите. Пуснете музика на макс, като добавите и записи на хищни птици за допълнителен ефект. Съседите може да не са във възторг, но поне ще се отървете от досадните си гости.

Плашилото

Всяка уважаваща себе си крепост има плашило. Използвайте голяма играчка или препарирана врана, за да създадете илюзията за постоянен хищник на балкона. Бонус точки, ако очите на плашилото светят заплашително.

Физически бариери

Опънете въжета или тел над парапета, за да направите кацането невъзможно. Можете да използвате и специални шипове, които са безопасни за птиците, но достатъчно неприятни, за да ги откажат.

Ароматна защита

Гълъбите имат чувствително обоняние. Възползвайте се от това, като разпръснете подправки като карамфил, канела или черен пипер. Можете да използвате и етерични масла, но имайте предвид, че те бързо се изпаряват.

Операция "Мъркащ патрул"

Ако имате котка, пуснете я на балкона под ваш зорък надзор. Тя ще се погрижи да напомни на гълъбите кой е истинският господар на територията.

Не забравяйте, че постоянството е ключът към успеха. Комбинирайте различни методи и бъдете търпеливи. Скоро балконът ви ще се превърне в убежище само за вас и вашите близки, а не за досадните пернати нашественици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Гошо
    До перчема и оня мухлю дето обича да убива по малки от него....докато има такива малоумници като вас,нищо няма да стане към по добро.единия обичал котки да трепе,другия отравя де що му падне....то много лесно с по малки същества от вас идиоти..що не се пробваш с някой по голям от тебе щом си такъв гъз
  • 2
    5
    до 4-тия кретеноид
    Мое ли да го изсипем в супата ти тоя пестицид, кух паразит такъв.
  • -8
    4
    Дрън дрън
    Сварявате два картофа. Намачквате ги на тесто с едно саше инсектицид /купува се от всяка селскостопанснка аптека/. Правите малки топчета- като за кълване. Слагате ги на подходящо и спокойно място. В следващите дни само изривайте труповете. Изпробвано лично от 12 -ти етаж. Един гълъб няма вече в квартала.
  • 1
    3
    дидо перчема
    Гълъбите са лесни,а как да изгоним котките и тия т ъп а ци които ги хранят около блока в пвц-кутии и кашони
  • 15
    2
    Моа ли да питам
    Не,не е.Нито едно от 7-те предложения не работи.Моят вариант за справяне с проблема е РVC мрежа от козирката до пода.Ден,два се блъскат в мрежата и разбират,че това вече не е тяхна територия.И без наша намеса,чайките им разказват играта цяло лято
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари