Как България се озова сред най-богатите държави според Световната банка?

1
Изследването, според което българите имат висок доход, е с дългогодишна история
Изследването, според което българите имат висок доход, е с дългогодишна история Видео: NOVA

Изследването, според което българите имат висок доход, е с дългогодишна история

Световната банка нареди България сред най-богатите държави. Изследването, според което българите имат висок доход, е с дългогодишна история. Как страната ни се озова в почетната класация – коментира старши икономистът от "Отворено общество" Георги Ангелов.

По думите му ние сме последните източноевропейци, които са преминали през тази бариера. „Някои страни от ЕС я преминаха преди 20 години. Полша – преди 15, Румъния – преди 5. Изостанали сме с между 5 и 15 години”, твърди експертът, цитиран от NOVA.

Георги Ангелов подчерта, че България е точно над чертата и лесно може да изпадне отново от класацията. „През последните 3-4 години, въпреки политическата криза, икономиката бележи ръст. Растат и заплатите. В София средната надминава 3000 лв. Очаквам до края на годината за цяла България тя да стане 2500 лв.”, допълни старши икономистът.

Според него „заради дефицита на работна ръка се вдига заплащането на труда”. „Евтиният труд свърши! В България няма, няма и да има”, категоричен е Ангелов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Михал Парушев
    Сега,по времето на харвардските крадливи и корумпирани травестити,пропагандата и лъжите се увеличиха със стотици пъти в сравнение със соца!
  • 3
    9
    Любен Керестелиев
    То тая класация като доктора на комшията, който му казал преди една седмица, че резултатите му от кръв и урина са прекрасни и няма нужда да се притеснява, ама преди два дена умря!
  • 4
    8
    Мария Йорданова
    Аз мисля, че сме в престижна класация, ама сме на дъното, което си е пак някаква форма на мизерия за държава която претендира да е в Европа.
  • 6
    7
    Михал Парушев
    Че то и по време на правешкия педераст Живков по радиото, телевизията и вестниците ни заливаха с пропаганда колко сме били велики, силни и добре живеещи в България, докато не излезе Живков по телевизията и каза, че социализма бил недоносче. Живеели сме недоносени пък уж сме били добре. Та и сега същата работа.!
  • 2
    6
    Bonkerz
    Индия, Китай, Бангладеш, Пакистан, Афганистан, Северна Корея са към 3.3 млрд. души. В Африка са към 1.4 млрд. Ние по-бедни ли сме от тях, че се оплаквате? Но иначе обичате да се сравнявате с Германия и обяснявате как било там...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари