Къде ще вали в периода 5-7 юли 2024?

7
Атмосферното налягане ще продължи да се повишава
Атмосферното налягане ще продължи да се повишава

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и утре вече ще е по-високо от средното за месеца, научаваме от НИМХ. През днешния ден ще преобладава слънчево време. В Източна България ще има купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде със западна компонента, предимно слаб. Температурите ще се повишават, като максималните ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 28°.

В планините също ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, предимно купеста. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, а на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево, с купеста облачност на отделни места и възможност за краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Събота: Постепенно затопляне и източен вятър

През съботния ден времето ще остане предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде предимно слаб, в югоизточните райони - до умерен. Температурите ще продължат да се повишават, като максималните ще достигат между 30° и 35°, по-ниски по крайбрежието на морето.

В планините също ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, предимно купеста. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, а на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието времето ще остане слънчево, с купеста облачност на отделни места и възможност за краткотрайни валежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°, а температурата на морската вода ще бъде 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Неделя: Горещо време с високи температури

В неделя времето ще бъде слънчево с продължаващо повишение на температурите. Вятърът ще остане от изток-североизток и ще бъде предимно слаб, в югоизточните райони - до умерен. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, като по крайбрежието на морето те ще са по-ниски.

В планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, предимно купеста. На отделни места ще превали. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, а на 2000 метра - около 22°.

По Черноморието времето ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност на отделни места и възможност за краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°, температурата на морската вода ще бъде 25°-26°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Астрономически данни

Слънцето в София изгрява в 5 часа и 55 минути и залязва в 21 часа и 7 минути. Продължителността на деня е 15 часа и 12 минути. Луната в София изгрява в 4 часа и 46 минути и залязва в 21 часа и 19 минути. Фазата на луната е един ден преди новолуние.

С тази информация, предоставена от НИМХ, жителите на България могат да се подготвят за топлото и слънчево време през следващите дни. Независимо дали планирате почивка на морето, планински преход или просто да се насладите на хубавото време в града, очакванията са за прекрасни летни дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    11g24g 9okto
    Zem sfeta daa na te dati1124g98g xxx
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари