Къде ще вали и гърми на 6 октомври 2024?

0
В някои райони температурите ще достигнат до 25 градуса
В някои райони температурите ще достигнат до 25 градуса

В някои райони температурите ще достигнат до 25 градуса

В неделя облачността над страната ще бъде значителна, като над западните райони се очакват по-значителни разкъсвания. В Южна и Източна България ще има валежи от дъжд, като в Родопите и източните райони се очакват по-значителни количества, придружени с гръмотевици, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен вятър, в Дунавската равнина - от запад-северозапад, а в Източна България - от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, а в югоизточните райони температурите могат да достигнат до 24-25 градуса. В София термометрите ще показват около 16 градуса.

В планините също ще преобладава значителна облачност, с по-големи разкъсвания над западните масиви. Валежи от дъжд ще има на много места, като в Родопите и централните и източни части на Стара планина те ще бъдат по-интензивни и съпроводени от гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен до силен, от югозапад, а в по-ниските части на Западна България - умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14 градуса, а на 2000 метра - около 8 градуса.

По Черноморието времето ще бъде предимно облачно, с валежи на много места и отделни райони с гръмотевична активност. Ще духа умерен вятър от север-североизток, а максималните температури ще достигнат между 21 и 23 градуса. Морската вода ще бъде с температура 21-22 градуса, а вълнението на морето ще бъде умерено - 2-3 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари