Иззеха контрабандни лодки на ГКПП "Капитан Андреево"

0

Плавателните съдове са открити в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“, Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите

Двадесет контрабандни надуваеми лодки, натоварени в две превозни средства, са иззети при проверка на ГКПП Капитан Андреево.

На 09.06.2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представил документи за превозвания товар - лично имущество. По метода „анализ на риска“ превозното средство е насочено за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в товарното помещение. При последвалия физически контрол са открити 16 големи пакета, в които били установени надуваеми гумени лодки с размери 3 на 8 метра. Контрабандната стока е иззета.

На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

На 31 май е селектиран за щателен контрол и товарен микробус, отново с турска регистрация, пристигащ от Турция. Шофьорът - български гражданин, декларирал, че превозва 45 колета, описани в митническите документи като стоки, доставени по море и въздухоплавателни средства, от Турция за Франция. В хода на проверката в товарното помещение са установени 4 спасителни лодки тип капсула - надуваеми спасителни плотове за 16 човека с нето тегло 130 кг. В представените митнически документи надуваемите спасителни плотове са били декларирани под друг тарифен код – основание за съмнение, че се прави опит за избягване на въведените национални ограничения, свързани с противодействието на организирани групи за нелегална миграция, които използват за престъпната си дейност гумени лодки с извънбордови двигатели.

На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит за митническа измама с цел да бъдат избегнати забрани и ограничения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари