Иззеха автомобила на русенец, спипан пиян зад волана

0
Дрегерът е отчел над 2 промила алкохол в кръвта
Дрегерът е отчел над 2 промила алкохол в кръвта Снимка: БТА / Архив

Дрегерът е отчел над 2 промила алкохол в кръвта

В сутрешните часове на вчерашния ден, около 10:00 часа, екип на пътна полиция в Русе извърши рутинна проверка на булевард "Липник", която разкри сериозно нарушение на пътната безопасност. Служителите на реда спряха за проверка лек автомобил марка "Фолксваген", модел "Пасат".

При последвалата полицейска проверка бе установено, че водачът и собственик на превозното средство е 42-годишен мъж. Алкохолната проба, извършена с дрегер, показа високо ниво на алкохол в кръвта на шофьора - над 2 промила, което значително надхвърля законово допустимата граница.

За да се потвърдят резултатите, от водача бе взета и кръвна проба за допълнителен химичен анализ. Всички констатации на пътните полицаи бяха надлежно документирани съгласно установените процедури.

Предвид сериозността на нарушението, автомобилът бе иззет и предаден на органите на реда.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по член 343б, алинея 1 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Помнещ
    На Г-Нойзи алкохолика не му иззеха автомобила,въпреки че беше хванат с по високи промили алкохол.Ето така се създава прецедент,с който всеки пияница и потенциален убиец на пътя,може да обжалва решението на съда и да му бъде върнат автомобила!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари