Извънредна ситуация на летището в Сараево

0
Евакуираха международното летище в Сараево заради сигнал за бомба
Евакуираха международното летище в Сараево заради сигнал за бомба

Евакуираха международното летище в Сараево заради сигнал за бомба

Пътниците на международното летище в Сараево бяха евакуирани след получен анонимен сигнал за поставено взривно устройство, съобщава босненският информационен портал "Кликс". Компетентните служби започнаха щателна проверка на територията на летището, която ще продължи няколко часа.

От ръководството на въздушния терминал потвърдиха ситуацията с официално съобщение: "След получаване на анонимен сигнал за поставени взривни устройства на територията на международното летище в Сараево, компетентните служби незабавно предприеха всички необходими мерки в съответствие с действащите протоколи за сигурност. В сътрудничество с компетентните служби по сигурността, пълната безопасност на всички пътници и служители на летището е осигурена."

Вълна от фалшиви сигнали

По информация на Радио Сараево, днес са получени сигнали за бомби и в няколко училища в града, които също са евакуирани. През последните седмици столицата на Босна и Херцеговина е подложена на множество фалшиви сигнали за взривни устройства в различни обществени сгради.

Арести заради заплахите

Властите в Сараево са задържали осем души във връзка с подаването на фалшиви сигнали за бомбени заплахи. Въпреки арестите, продължават да постъпват нови подобни сигнали всекидневно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари