Израел вече контролира град Рафах

1
Разгромихме бригадата на "Хамас", заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант
Разгромихме бригадата на "Хамас", заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант Снимка: AP / БТА

Над 150 тунела са унищожени в операцията в южната част на Газа

Израел успешно разгроми бригадата на „Хамас“ в района на Рафах в южната част на Газа.

Това бе съобщено от израелския министър на отбраната Йоав Галант по време на посещението му в близост до египетската граница, предаде ДПА.

Галант разкри, че над 150 тунела, използвани от „Хамас“ в района, са били унищожени, и добави, че е дал нареждане на армията да продължи с унищожаването на останалите тунели по границата между Газа и Египет.

През май, въпреки силната международна критика, Израел напредна към Рафах с цел да ликвидира останалите сили на палестинската ислямистка групировка „Хамас“ в района. В този период там се намираха около един милион бежанци, но оттогава повечето от тях са напуснали града.

Израелските военни сили завзеха и граничния пункт „Рафах“, който свързва Газа с Египет и е известен като Филаделфийски коридор. Тази зона с дължина от 14 километра е сред основните спорни въпроси в преговорите за прекратяване на огъня в ивицата Газа, отбелязва ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Някой
    Слава на народа на Израиль!!!
  • 2
    4
    Ariel
    Всъщност Биби трябва да бъде арестуван незабавно,в цял Израел има протести срещу криминалното му правителство.Да не забравяме,че за Биби тази война е добре дошла за да се отклони вниманието на еврейското общество от корупцията и далаверите на Биби и неговите съпартийци мафиоти!Да живее свободна Палестина!
  • 0
    3
    Ariel
    Друг пьт ще арестуват Биби,по скоро ще ги избият всичките мрьсни и дрипави мюсюлмани мизерни и прости диваци,пустинни маймуни и боклуци,и ще се заселят евреите в Газа,
  • 0
    2
    Прокурор
    Международният Наказателен Съд е обявил Адолф Нетаняху и Наебав Галант за военно престъпници и виновни в осъществяването на геноцид! Скоро ще бъдат на една верига закачени заедно с киевската нашмъркана маймуна. Смърт на ционизма и бандеронацизма!
  • 1
    1
    робин худ
    Ако еврейте продължат по същия начин както и до сега ердоган ще ги удари само гледайте тик так
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари