Израел проверява дали лидерът на "Хамас" Яхия Синуар е убит

0
Израелски медии потвърждават информацията, но официално потвърждение липсва
Израелски медии потвърждават информацията, но официално потвърждение липсва Снимка: БТА

Израелски медии потвърждават информацията, но официално потвърждение липсва

Напрежението в Близкия изток се покачва след появата на непотвърдени съобщения за възможната смърт на Яхия Синуар, лидера на палестинското движение "Хамас". Информацията идва на фона на продължаващите военни действия в ивицата Газа.

Израелски източници съобщават за вероятната смърт на Синуар

Според информация, предадена от агенция Ройтерс, на министрите от израелския кабинет по сигурността е било съобщено, че има голяма вероятност Яхия Синуар да е загубил живота си. Това твърдение е подкрепено и от две водещи израелски медии - обществената телевизия "Кан" и телевизионният канал "Ен 12 Нюз", които също разпространиха новината за предполагаемата ликвидация на лидера на "Хамас".

Израелската армия проверява информацията

По-рано през деня израелските въоръжени сили обявиха, че провеждат проверка на вероятността Синуар да е сред жертвите на военна операция в ивицата Газа. Според военните, целта на операцията са били трима екстремисти.

Ситуацията остава неясна

Въпреки множеството съобщения, към момента няма официално потвърждение за смъртта на Яхия Синуар от независими източници или от страна на "Хамас". Ситуацията остава напрегната, а международната общност следи внимателно развитието на събитията в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване със затворена уста – това е единственото нещо, което научих за 5 години в университета.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари