Израел предупреждава жителите на Хан Юнис за незабавна евакуация

1
Нови военни действия се очакват в ивицата Газа
Нови военни действия се очакват в ивицата Газа Снимка: БТА

Нови военни действия се очакват в ивицата Газа

Израелската армия отправи спешен призив към жителите на северния квартал "Ал Джала" в град Хан Юнис, разположен в ивицата Газа, да напуснат района незабавно. Това предупреждение идва на фона на предстояща военна операция, съобщи ДПА.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха, че квартал "Ал Джала" вече няма да бъде част от хуманитарната зона, поради наличието на „значителна терористична дейност“ в района. Жителите на квартала са били информирани на арабски език чрез различни комуникационни канали, включително есемес съобщения, телефонни обаждания и разпространение на листовки.

От израелската армия подчертаха, че цивилните трябва да се преместят в определената хуманитарна зона, където ще бъдат по-защитени от евентуалните военни действия. Призивът за евакуация е част от усилията на Израел да минимизира цивилните жертви по време на предстоящите операции.

В същото време, ситуацията в Газа остава напрегната след вчерашния израелски въздушен удар по сграда на училище в град Газа. Според палестинските власти, при атаката са загинали около 100 души. Палестинската гражданска защита, контролирана от "Хамас", уточни, че най-малко 93 души са намерили смъртта си в сградата, която е била използвана като временно убежище за бежанци.

Този инцидент предизвика сериозни реакции и осъждане от страна на международната общност, като продължават да се засилват призивите за спиране на насилието и намиране на дипломатическо решение на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Ariel
    Смърт на ционизма и бандеронацизма!
  • 4
    2
    243т34т
    еврейски терористични боклуци, нищо не стават от тях - нищо не са дали на света освен злини
  • -4
    1
    Ariel
    Какво ги предупреждаваш,избивай ги,
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари