Израел: Ликвидиран е още един командир на "Хизбула"

1
Набил Каук се е присъединил към "Хизбула" през 80-те години на миналия век
Набил Каук се е присъединил към "Хизбула" през 80-те години на миналия век Снимка: БТА

Набил Каук се е присъединил към "Хизбула" през 80-те години на миналия век

Израелските отбранителни сили съобщиха, че в събота, 28 септември, е бил убит Набил Каук – ключова фигура в организацията "Хизбула", който заемаше длъжността командир на звеното за вътрешна сигурност и беше член на изпълнителния съвет на групировката, информира изданието Haaretz.

Според информация от израелските военни, Каук е свързан с "Хизбула" от 80-те години на миналия век, когато се е присъединил към организацията и е изградил тясна връзка с нейното ръководство. През годините той активно е участвал в организирането на терористични действия, насочени срещу израелски граждани, като такива се случвали и в последно време.

Набил Каук е бил считан за един от най-важните командири на "Хизбула" в района на Южен Ливан, където неговата роля е била от стратегическо значение за организацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Anton
    Само така.Браво на евреите.Велики.са.Умни хора.Който напада и убива,получава си го...арабите мюсюлмани са прости хора,престъпници и убийци,и затова са наказани.Ще. бьдат избивани в дупките си.
  • 0
    2
    Набил Каук
    На гъза на Нетаняху ще правим чук чук чук
  • 4
    1
    русенец
    Май Израел са по-терористична държава от САЩ. Прочие, за Холокоста да кажат нещо? Явно, че е имало причина евреите да се избиват поголовно през хилядолетията и не защото са циганите на арабите, а защото не са в състояние да се интегрират с нормалните хора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари