Израел ликвидира ключова фигура на Хамас

0
Саид Аталах е бил убит в Северен Ливан
Саид Аталах е бил убит в Северен Ливан Снимка: БТА

Саид Аталах е бил убит в Северен Ливан

Саид Аталах, високопоставен лидер на военното крило на палестинската групировка Хамас - Бригадите "Изедин ал Касам", е загинал при израелска атака в Северен Ливан. Трагичният инцидент е станал в палестински бежански лагер, разположен в град Триполи, съобщават медии, близки до Хамас.

Според информацията, разпространена от информационната агенция Ройтерс, при удара са загинали още трима души от семейството на Аталах. Към момента официални представители на израелските власти не са коментирали случилото се.

Този инцидент идва на фона на продължаващото напрежение в региона. Само ден по-рано, Бригадите "Изедин ал Касам" потвърдиха смъртта на друг свой висш командир - Захи Ясер Абд ар Разек Уфи. Той е бил ликвидиран при израелски удар в град Тулкарем на окупирания Западен бряг, където е ръководил мрежата на военизираното движение.

Тези събития подчертават ескалацията на конфликта между Израел и палестинските групировки, който се разпростира отвъд границите на Газа и Западния бряг. Ударите в Ливан показват, че Израел е готов да преследва лидерите на Хамас и в съседни държави, което може да доведе до допълнително усложняване на ситуацията в региона.

Международната общност следи с безпокойство развитието на конфликта, призовавайки всички страни към въздържане от по-нататъшно насилие и връщане към масата на преговорите. Експерти предупреждават, че продължаващата ескалация може да дестабилизира целия Близък изток и да има сериозни последици за регионалната сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари