Израел е на ръба на война с "Хизбула" след смъртоносна ракетна атака

2
Израелският външен министър Израел Кац заяви, че страната е близо до пълномащабна война с "Хизбула" и Ливан
Израелският външен министър Израел Кац заяви, че страната е близо до пълномащабна война с "Хизбула" и Ливан Снимка: ЕПА

Ракетна атака порази футболно игрище в Голанските възвишения, убивайки най-малко 10 души, включително деца

Израел е на ръба на война с "Хизбула" след смъртоносна ракетна атака.

Израелският външен министър Израел Кац заяви, че страната е близо до пълномащабна война с "Хизбула" и Ливан след ракетна атака, която уби най-малко 10 души в Голанските възвишения.*

Днес, 27 юли 2024 г., ракетна атака порази футболно игрище в анексираните от Израел Голански възвишения, убивайки най-малко 10 души, включително деца и юноши. Израелският външен министър Израел Кац заяви пред "Аксиос", че страната е на ръба на пълномащабна война с "Хизбула" и Ливан.

„Днешната атака на "Хизбула" пресече червените линии и ще последва отговор. Приближаваме момента на пълномащабна война срещу "Хизбула" и Ливан,“ каза Кац. Подкрепяната от Иран шиитска групировка "Хизбула" отрича да стои зад удара, съобщава "Ройтерс".

Ливанското правителство осъди нападението и призова за незабавно прекратяване на военните действия на всички фронтове. „Осъждаме всички нападения срещу цивилни граждани“, заяви правителството на Ливан в изявление, предадено от "Франс прес".

Атаката в Голанските възвишения, която доведе до смъртта на най-малко 10 души, включително деца и юноши, е най-смъртоносната от началото на конфликта между Израел и "Хизбула". Според израелските власти, ракетата е била изстреляна от Ливан, но "Хизбула" категорично отрича участие.

Израелските военни обявиха, че се подготвят за отговор на ракетната атака. „Нашето разузнаване е ясно. "Хизбула" е отговорна за убийството на невинни деца и юноши", заяви адмирал Даниел Хагари. Той добави, че "Хизбула" лъже в своето отричане на участие в инцидента.

Местни медии съобщават, че ракетата е ударила спортно игрище в село Маджал Шамс, населено предимно от друзи. Местни медицински екипи описват сцени на голямо разрушение и пожари на мястото на удара. „Свидетели сме на голямо разрушение и пожари. Имаше жертви на тревата и сцената беше ужасна", каза медикът Идан Авшалом от "Маген Давид Адом".

Ситуацията на израелско-ливанската граница се изостря от месеци, като "Хизбула" и Израел редовно обменят ракетен и артилерийски огън. Текущата атака заплашва да доведе до сериозна ескалация на конфликта, който вече е в разгара си след началото на войната между Израел и "Хамас" в ивицата Газа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна със своите съветници по сигурността, за да обсъдят отговора на страната на ракетната атака. Ливанското правителство призова за незабавно прекратяване на военните действия и осъди нападенията срещу цивилни граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    12
    $#@!
    Светът след втората световна война е по-добър от преди войната защото фашистките Германия, Италия и Япония капитулираха. Светът ще бъде доста по-добър и след разгрома на фашисткия тоталитарно-репресивен режим в Киев,Израел,ФАЩ и т,н,! Надявам се сред олимпиадата в Париж, демократично-либералните държави да направят решителна крачка към разпадането на либерастко-педалския модел и най-вече на режима в Киев който е в основата на всички проблеми по Света включително и в Близкия изток, където доста народ загина заради малоумните интереси на вождовете на Световния тероризъм във Вашингтон! Киев смени идеологията след 1991 година, но нрава си не промениха и са все същите тирани и касапи които за да съществуват провокират проблеми и дестабилизация по Света, среда в която такъв род власт най-добре съществуват.
  • 1
    11
    Sara
    Като смрадлива третополова бесарабска ДеБил-ПеПеруга исках да кажа следното: Започвайте и ги избийте всички мрьсни бандеронацистки и ционистки маймуни и хохълски боклуци, от които нищо не става, пьрвобитни и прости диваци дрипави чифути мизерни и мрьсни.
  • 2
    10
    Българин
    Слава на народа на Палестина! Съвсем скоро успешно ще бъдат смачкани бандеронацистките гниди,а следващите ще са нацистите на Куролап Нетаняху!
  • 2
    9
    Българин
    До 8 Поздравления!!! Точно там се крие разковничето. Хамас дълги години бе обгрижван от вашингтонските маймуни, в годините на соца, терориста Куросмук Нетаняху бе представен на тълпата от соц концентрационния лагер, като "борец за свобода"(а не като престъпник). Лайнояд Нетаняху беше хранен, отглеждан и посрещан с държавни почести, а сега гнусната ДеБил-ПеПерастка измет се опитва да го изкара жертва,докато той е най големият военнопрестъпник и заедно с Куролап Зеленски ще делят една килия доживот!
  • 4
    8
    На Зеленски да му еба майката
    Евреите ако искат да има мир трябва да се съсредоточат към унищожаване на тираничния режим на Нетаняху. От Вашингтон идват всичките проблеми на Света щото Вашингтон е шаб-квартирата на Световния тероризъм още от времето на Рузвелт -30те на миналия век. Както Светът стана относително мирен след разгрома на фашистките държави Германия, Япония и Италия, така и сега светът ще стане мирен ако лидерът на терористичната клоака УСрайна бъде разгромена и тя капитулира. Евреите заедно със САЩ и Европа , трябва непременно да се разправят със злата УСрайна и престанат тия жертви на невинни хора.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари