Изправят пред съда Петър Чернев

0
Мъжът е обвинен за жесток побой и вероятно сексуално посегателство над 5-годишното дете на приятелката си
Мъжът е обвинен за жесток побой и вероятно сексуално посегателство над 5-годишното дете на приятелката си Видео: NOVA

Мъжът е обвинен за жесток побой и вероятно сексуално посегателство над 5-годишното дете на приятелката си

Девет месеца след скандалното насилие над 5-годишно момче в Пловдив, заподозреният извършител ще бъде изправен пред съда. Петър Чернев, на 35 години, е обвинен в шест престъпления, сред които побой, принуда и изтезание. Ако бъде признат за виновен, го очаква присъда до пет години лишаване от свобода. Очаква се насрочване на делото в близките дни.

Ужасяващи подробности за случая

Малкото момче бе буквално обезобразено след тежък побой. Особено шокиращ е фактът, че косата му е била горена, което допълнително засилва сериозността на извършените престъпления.

Според прокуратурата в Пловдив, детето е било жертва на многократен физически и вербален тормоз. Тези посегателства са били извършвани не само от Петър Чернев, но и от майката на детето, която живеела с него. Имало съмнения и за сексуално насилие. "Няма преки доказателства за това, но разглеждайки поведението на Чернев и доказателствата, има индикации. Има голи сцени, съчетани с насилие", заяви адвокат Васил Попов, защитник на детето.

Новият живот на детето в Германия

В момента 5-годишното момче се намира под грижите на своя биологичен баща в Германия. Бащата споделя, че детето се чувства относително добре, но продължава да получава помощ от психолог и логопед, за да преодолее травмата. То посещава детска градина, но само за няколко часа на ден, тъй като започва да проявява тревожни реакции при по-дълго престояване.

През ноември предстои нова пластична операция, която ще продължи два месеца възстановяване. След операцията ще бъдат присадени фоликули, за да се възстанови космената обвивка на главата, допълва адвокатът на детето, Васил Попов.

Майката – обвинена в съучастие

По думите на адвоката, майката на детето продължава да се интересува от състоянието му и се обажда по няколко пъти седмично. Въпреки това, тя е обвинена в съучастие в издевателствата, тъй като според свидетелските показания, е присъствала на част от тях.

Разследването по случая продължава, като обществото и институциите очакват справедливост за малтретираното дете.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Защо
    "Ако бъде признат за виновен, го очаква присъда до пет години лишаване от свобода." - максималното наказание, което предвижда законът за такива изверги е 5 години. Така ли трябва да е? Според мен Наказателния кодекс трябва доста да се преправи. Колкото до "смъртното наказание", то никога не е наказание. Такива престъпници заслужават да изпитват болка, а не да се спасят от нея.
  • 4
    3
    Христо
    Изрод! Евтаназия за такива, нямат поправяне ако ще и 100 години да стоят вътре. Еле пък за посегателство над дете без значение от възрастта, евтаназия и точка!
  • 5
    2
    Баба Яга
    Ако бъде признат за виновен, го очаква присъда до пет години лишаване от свобода. В пълен шок съм от вероятната присъда предвид обвиненията - 6 на брой и то все относително тежки . Е няма такава държава с такива закони !!
  • 7
    1
    Черен Петър
    Ма той циганин!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари