Измамници събират дарения с фалшиви кампании, използвайки снимки на болни деца

0
Създателят на платформата PavelAndreev.BG - Павел Андреев разкри подробности за схемите
Създателят на платформата PavelAndreev.BG - Павел Андреев разкри подробности за схемите

Създателят на платформата PavelAndreev.BG - Павел Андреев разкри подробности за схемите

Измамници са се насочили към сърцата на хората, използвайки снимки на болни деца за фалшиви дарителски кампании. Тези нечестни действия предизвикват възмущение и болка, като в някои случаи дори се използват снимки на вече починали деца. В ефира на предаването „Здравей, България” по NOVA създателят на платформата PavelAndreev.BG Павел Андреев разкри подробности за тези измами.

През последните две седмици в социалните мрежи в България зачестиха кампании за събиране на средства за деца, известни като кампаниите за Алекс и София. Според Андреев от вчера е започнала и нова кампания за дете на име Ана. Историята на София се оказа истинска, но детето е от Украйна и средствата за него се събират в Полша. Снимките му са откраднати и историята е преведена на няколко езика, включително на български. „До София със сигурност не достигат тези средства. Семейството потвърди, че събира пари само чрез полска кампания”, подчерта Андреев.

Друга фалшива кампания, наречена „Алекс винаги силен”, използва снимка на онкологично болно дете, което вече не е между живите. Платформата за тази кампания изглежда и функционира по същия начин като тази на София.

Павел Андреев обясни, че измамниците, които стоят зад тези кампании, действат от страни от Третия свят и не съдействат за откриването им. „Тези измами са добре организирани и се възползват от добрината и съпричастността на хората”, заяви Андреев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...