Измамна схема: "Закъсали" шофьори продават фалшиво злато

1
Измамниците са засечени на пътя Варна - Балчик
Измамниците са засечени на пътя Варна - Балчик Видео: NOVA

Измамниците са засечени на пътя Варна - Балчик

На пътя между Варна и Балчик бяха засечени измамници, които използват хитър и опасен метод за измама на шофьори. Те се преструват, че автомобилът им е повреден, като по този начин привличат вниманието на преминаващите автомобили. След като някой спре да помогне, измамниците искат пари или предлагат фалшиви бижута. Тази практика беше разкрита от зрители на NOVA, които са станали свидетели на тези измами.

Сигналите за измамниците се отнасят конкретно за пътния участък между Варна и Балчик. Един от свидетелите, Христо Великов, разказва как е станал свидетел на подозрителен автомобил, който сменя регистрационните си номера. В неговия разказ, излъчен в предаването „Здравей, България“, той споделя, че е видял съмнителен автомобил с вдигнат капак на пътя към работата на своята съпруга. „Около колата имаше спрели други автомобили, което ме накара да се замисля за ситуацията. На връщане забелязах същата кола, но в друга посока, и този път с различна регистрация – първо с чешка, после с румънска“, обяснява Великов.

Също така той допълва, че е последвал автомобила, който се движел с голяма скорост, но го е изгубил от поглед. „По-късно видяхме същите хора, но вече бяха преоблечени. Реших да спра колата си, за да говоря с тях, но те станаха агресивни. Започнаха да говорят на румънски, после на български и дори ни замеряха с камъни“, разказва Великов. Впоследствие той се е обадил на телефон 112, но изрази разочарование от бавната реакция на властите.

Този случай подчертава нарастващата необходимост от бдителност на пътя и бързите действия на органите на реда. Измамниците, използващи този метод, са добре организирани и често променят тактиките си, за да избегнат разкриване. Затова е важно шофьорите да бъдат внимателни, когато забележат подобни съмнителни ситуации на пътя и да не се колебаят да сигнализират на властите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    русе
    На пътя Бяла-Плевен черна Х5 с английски номера, млад тъмнокож шишко и дърт тъмнокож дядка спират колите с предтекст, че са аварирали. Вдигнали предният капак и ръкомахат. Интересното е , че в събота ги видяхме на три места, а в неделя на съвсем друго!!! Предлагат пръстени за по 100-200Е!!! Явно друга помощ не им е нужна!!!
  • 4
    2
    Мамалигарска измама.
    От години румънските цигани са там, щото са близо до Румъния. Има ги и на пътя за Силистра. Спират те на пътя. Сочат тяхната кола. Показват ти че са закъсали. Предлагат жълт пръстен. Искат да им го купиш. И баламите им се хващат.
  • 10
    1
    Ушев
    Сто годишна измама на румънски мангали!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари