Измами с фалшив ТЕЛК в Цар Калоян

0
Две жени са ощетили държавния бюджет с общо 109 500 лева
Две жени са ощетили държавния бюджет с общо 109 500 лева Снимка: БГНЕС / Архив

Две жени са ощетили държавния бюджет с общо 109 500 лева

Две жени от град Цар Калоян са ощетили държавния бюджет с общо 109 500 лева чрез използването на фалшиви решения на ТЕЛК, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР - Разград Илияна Георгиева.

Засегнатите лица са установени след проверки, извършени от служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“.

По случая е образувано досъдебно производство. Според наличните данни, 64-годишна жена от Цар Калоян е получавала незаконно инвалидна пенсия в размер на 57 500 лева от януари 2006 година досега, като за това е използвала фалшиво експертно решение от ТЕЛК. По същия начин друга жена, на 62 години, е получила 52 000 лева като лична пенсия за инвалидност за същия период, без да има законно основание за това.

И двете жени са подложени на разследване за извършените престъпления, добави говорителят на МВР - Разград.

Това не е първият случай в района – през миналата година в Цар Калоян бяха установени три други лица, които също са използвали фалшиви решения на ТЕЛК, като общата сума на нанесените щети върху държавния бюджет тогава надхвърли 120 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    11g24g
    Golemi krajbi te bolnici. M v r da destva
  • -3
    6
    💅💅💅💅💅💅💅
    Diq pe par dalve prod gori imot Kam bolni. Yjas go pari igr te ps bol.
  • -2
    5
    1124g
    Psi e go dalavera 1124g rasle go policai🥿🥿🥿🥿🥿🥿🕶️🕶️🕶️🎲🎲🎲🎲😀😃😄😄😄🥳🥳🥳🥳🕶️🕶️🕶️😃😃😄💀👻☠️💀😇💀🌚🌚🌝🎃💩💚💘💘💘💯🔥💯👀👀🦿🦿🫶👎👍👎👍👍🦿🦾🦾🦿💅💅🙏🤳🙏🙏💁💁🏊🚣🚣🏊🤽🏊🏄🪂🪂🏄🏊🏊🤽🧑‍🍳🧑‍🍳🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🧑‍💼🌿🌷🌷💐🌿⚡🌪️🏝️🏜️🔥🔥🏔️☃️⛄🌫️⛄⛄🌠🌌🕳️🌙🌑☄️🕳️🕳️🕳️🚔🚔🚔🚔🚔🚔🚔🚔🚔🚔
  • 9
    4
    До 3 и 4
    НОИ само плаща по документи .... така наречения "телк" се издава от телк.... кой сега е идиота. Всичкото избирател на ДПС е с инвалидни пенсии , издадени от доктори близки до партията
  • 5
    3
    ной
    Изумен не идиоти,а корумпиета
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари