Изложба на Станчо Станев и Галина Неделчева събира ценители в Художествената галерия в Русе

4
В експозицията са включени общо 82 картини, като повечето от тях не са показвани досега
В експозицията са включени общо 82 картини, като повечето от тях не са показвани досега

В експозицията са включени общо 82 картини, като повечето от тях не са показвани досега

Художествената галерия на улица „Борисова“ 6 се изпълни до краен предел при откриването на третата съвместна изложба на Станчо Станев и Галина Неделчева. Експозицията, под надслов „Живопис“, ще бъде достъпна за посетители до 27 юли. Събитието привлече многобройна публика, като поздравления към двамата художници бяха отправени от името на заместник областния управител Георги Георгиев и кмета Пенчо Милков.

В обръщението си към артистите, Георги Георгиев заяви: „Вашето творчество е добре познато на русенската публика, защото то се характеризира с фин живописен усет и вдъхва едновременно мир и спокойствие, а също мъдрост и вдъхновение. Продължавайте нагледно да разказвате реални истории с философски поглед към живота“. Георгиев добави още, че подобни изложби са необходими, защото те помагат на човек да освободи възгледа си и да преоткрие реалността, от която е заобиколен. Той пожела на двамата художници още много творчески успехи и ги увери, че винаги ще намерят подкрепа в негово лице за реализирането на подобни инициативи.

Кметът Пенчо Милков също изрази възхищението си: Изложбата е доказателство за любовта на авторите към изкуството и техните произведения са достойни за възхищение“.

Изложбата „Живопис“ – разнообразие от теми и техники

В експозицията са включени общо 82 картини, като повечето от тях не са показвани досега. Станчо Станев представя 38 свои произведения, а Галина Неделчева - 44. Изложбата обхваща широк спектър от теми – от русенски пейзажи и натюрморти до портрети и абстракции. Особено впечатление правят митологичните образи на Орфей и Евридика, които също намират място сред експонатите.

Независимо от темата, всяка от картините провокира зрителя към романтични размисли, пряко свързани с настоящия летен сезон. Използваните техники са разнообразни, като акцентът е поставен върху маслените бои, което допринася за създаването на уютна и приятна атмосфера в залата.

Изложбата беше открита късно в петък вечерта от Гайдарски състав „Дунавски гайди“, с ръководител Стойко Станев – син на художника Станчо Станев. Музикалният фон допълни художественото преживяване, като създаде уникална и вълнуваща атмосфера за присъстващите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари