Изгубен котарак се върна в дома си, след като измина 1500 километра

1
Домашният любимец успял да направи този преход за 2 месеца
Домашният любимец успял да направи този преход за 2 месеца Снимка: Susanne Anguiano / АР

Домашният любимец успял да направи този преход за 2 месеца

Сивият котарак Рейн Боу успя да измине впечатляващите 1500 километра, за да се завърне у дома, след като се изгуби по време на екскурзия в Уайоминг. Невероятното приключение на котарака завършва с щастлив край в Калифорния, два месеца след като изчезва в националния парк „Йелоустоун“. Как точно е успял да се прибере, остава загадка, съобщава агенция АП.

Бени и Сюзан Ангиано, заедно с двете си котки, пристигнали в къмпинга „Фишинг бридж“ на 4 юни с кемпера си, като това било първото пребиваване на техните домашни любимци в горска местност. Малко след пристигането им, Рейн Боу се уплашил и избягал в гората. Двойката се опитвала да го намери в продължение на четири дни, разпръсвайки наоколо любимите му лакомства и играчки, но безуспешно. На 8 юни били принудени да се върнат обратно в Салинас, Калифорния, без своя любимец.

Сюзан Ангиано споделя, че въпреки съкрушението, не губела надежда. „Докато преминавахме през пустинята Невада, видях двойна дъга и я снимах. Почувствах, че това е знак, че ще го видим отново“, разказва тя.

През август, семейството получило неочаквана новина – компанията за микрочипове ги уведомила, че котаракът им е намерен в приют за животни в Роузвил, Калифорния, на около 1448 километра от „Йелоустоун“ и само на 300 километра от дома им в Салинас. Жена, забелязала Рейн Боу да се скита по улиците на Роузвил, го нахранила и завела в местния център за защита на животните.

На 3 август, Бени и Сюзан Ангиано се отправили към Роузвил, за да приберат своя сив котарак, който бил силно отслабнал – загубил цели 6 килограма, или 40% от телесната си маса. Лапите му били изранени, а нивата на протеин в организма му били много ниски, което подсказва, че се е хранил лошо по време на своето дълго пътуване.

Наистина вярвам, че той е извървял този път предимно сам“, споделя Сюзан Ангиано и добавя: „Лапите му показваха, че е трябвало да се справя сам“.

Семейството все още не знае как точно Рейн Боу е стигнал до Роузвил, но са уверени, че той се е опитвал да намери пътя към дома. Те се обърнали към медиите с надеждата някой да разкрие повече информация за това какво се е случило с техния котарак през тези два месеца.

За да предотвратят подобен инцидент в бъдеще, Бени и Сюзан оборудвали Рейн Боу с GPS устройство за проследяване, освен вече поставения микрочип. „Котките ни обичат да пътуват с нас и да наблюдават природата от кемпера – виждат елени, катерици и други животни“, разказва Бени, но добавя: „След този случай не мислим скоро отново да тръгнем на път с тях“.

Беше ужасно чувство, след като го загубихме“, споделя Бени Ангиано. „Следващият път ще тренираме къмпингуване у дома, за да свикне Рейн Боу“, добавя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Обективен
    Малоумни стопани, за котките е огромен стрес да напуснат постоянното си местообитание. Този случай е 1:10000000, някакъв огромен късмет, че животното не е загинало.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари