Ученик от Русе спечели европейското състезание по дебати на немски език

0
Ученикът от Немската гимназия в Русе е победител в европейското състезание по дебати на немски език
Ученикът от Немската гимназия в Русе е победител в европейското състезание по дебати на немски език Видео: bTV

Ивелин Иванов от Немската гимназия иска да учи информатика в Германия

Българският успех на европейската сцена по дебати продължава – за втори път младеж от страната ни завоюва победа в европейското състезание по дебати на немски език. Тази година големият триумф принадлежи на Ивелин Иванов от град Русе.

Млади дебатьори от различни части на Европа се събраха, за да дискутират актуални и социално значими теми. Ивелин, ученик в Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ в Русе, премина през седем кръга на оспорвани дебати, преди да се изкачи на върха и да спечели на финала в Берлин.

„Изключително съм доволен от победата, не го очаквах,“ споделя пред bTV развълнуван Ивелин след края на състезанието.

През цялото време, в хода на неговата подготовка, до него стои неговата преподавателка по философия – Сияна Мандаджиева, която е горда от успеха на своя ученик. „Чувствам се наистина невероятно горда с постиженията на Ивелин,“ заявява тя.

Друга българска участничка – Кристина Стоянова, също показва впечатляващи умения в дебатирането. Тя стига до финала на националното състезание в България, а в Берлин ѝ липсва съвсем малко, за да се класира на полуфинала.

„На финала темата беше дали президентът на Европейската комисия трябва да се избира чрез пряка демокрация. В предишния кръг говорихме за ядрената политика на Европа. Темите бяха наистина сложни,“ обяснява Кристина.

След голямата победа, Ивелин вече насочва погледа си към предстоящите предизвикателства – завършването на гимназията и подготовката за университет. „Предстои ми подготовка за матурата по Български език и изпит по немски. Желанието ми е да уча информатика в Германия, вероятно в някой по-малък град,“ разказва бъдещият студент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    popkek
    i rate this boi face 6/10 height 4/5 tryhardmaxxx
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари