Иван Портних: Разпространената информация срещу мен е невярна

0
Бившият кмет на Варна опроверга обвинения от Европейската прокуратура
Бившият кмет на Варна опроверга обвинения от Европейската прокуратура Снимка: Facebook / Иван Портних

Бившият кмет на Варна опроверга обвинения от Европейската прокуратура

Иван Портних, бивш кмет на Варна, категорично отрече разпространената информация за повдигнато обвинение срещу него от Европейската прокуратура. В емоционално изявление в социалните мрежи, Портних заяви: "Разпространената днес информация за досъдебно производство на Европейската прокуратура срещу мен е НЕВЯРНА."

Той поясни, че досъдебното производство все още не е приключило и предстоят множество процесуално-следствени действия. Портних подчерта: "Към момента аз и адвокатите ми не сме уведомени по надлежния ред от независимата прокуратура на Европейския съюз за внасяне на обвинителен акт в съда!"

Бившият градоначалник на Варна изрази своето несъгласие с използването на българския офис на Европейската прокуратура за предизборни политически цели. Той посочи, че случаят се използва "за поредна кампания... в разгара ѝ за атака срещу ГЕРБ".

Портних обърна внимание на факта, че както жалбоподателят, така и вещото лице по досъдебното производство са кандидати за народни представители от листата на ПП-ДБ, което повдига въпроси за потенциален конфликт на интереси.

Той заяви, че няма да прави допълнителни изявления или оценки на този етап от досъдебното производство, позовавайки се на разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Запознат
    Този е на ТИМ-аджийска каишка, а ТИМ управляват руски пари. Ето, отново имаме повод да "благодарим" на проZZия!
  • 1
    1
    Спонсор
    БЕ НАПРАВО ТИ ВЯРВАТ ГАГАУЗИТЕ И СИГУРНО ЖИВЕЕШ В ПАНЕЛКА, КРАД ЛИВО ГЕРБАДЖИЙСКО КУЧЕ! МА ВИЕ ВСИЧКИТЕ СТЕ ЧЕСТНИ В НОСА И ВО ДИ НЕНАПИТИ КАТО ДРЪНДАРИНА, СВИНЯТА И ЧЕКМЕДЖЕТО, НЕ ЧЕ ДРУ ГИТЕ СА ОСТАНАЛИ НАЗАД! НАЛИ ЧЕРВЕНИТЕ ВИ СЪЗДАДОХА!?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари