Иван Иванов: Избирателите отредиха на БСП да бъде опозиция

1
Депутатът от БСП подчерта, че отговорността за съставяне на правителство е на Бойко Борисов
Депутатът от БСП подчерта, че отговорността за съставяне на правителство е на Бойко Борисов Снимка: стоп - кадър \ Euronews Bulgaria

Депутатът от БСП подчерта, че отговорността за съставяне на правителство е на Бойко Борисов

Избирателите ни отредиха място в този парламент на опозиция, така че, спазвайки решенията на колективните ни органи, няма смисъл да присъстваме на разговори за правителство с ГЕРБ – няма да подкрепим техен кабинет.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Иван Иванов в ефира на Euronews Bulgaria.

Той подчерта, че отговорността за съставяне на правителство е на Бойко Борисов. „Той е първа политическа сила, предизвика предсрочните парламентарни избори и сега отговорността е негова”, каза Иванов.

Социалистът определи като притеснителна намаляващата подкрепа за БСП. „Тази тенденция, ако продължи, ще бъде изключително зле както за партията, така и за държавата, тъй като, без силна лява партия, никоя държава не може да има своите солидни демократични устои”, коментира Иван Иванов.

„В събота се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което присъстваха повече от 120 души, решенията се вземаха с огромно мнозинство, така че всякакви опити за спекулации за нарушаване на демократичния принцип в партията и намеци за нелегитимност може да ги оставим настрана. Процедурата и Уставът на БСП бяха спазени”, категоричен бе той.

Според Иван Иванов Корнелия Нинова не е единственият проблем за състоянието на партията в момента.

Причините са вероятно много по-дълбоко и се коренят в може би липсата на ориентация в обстановката в страната и по тази причина трябва по-широк кръг от хора да бъдат ангажирани във възстановяването на левицата. Едно от решенията на нашия Национален съвет е да бъдем обединители, а не разединители. Ако има предсрочни избори, логичното е да се търси обединен ляв блок”, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Русенец
    Или пак в тройна коалиция?
  • 0
    3
    Бенчо Ролс-ройса от БСП
    Наричат го "Социалистът"!? Какви социалисти, какви 5 лева - тези като този политбоклук още преди 1989 г. са фашизирани алчни капиталисти. Гръмнаха си червения мафиотски бос Луканов и след смъртта му се отприщиха да дерибействат в държавата.
  • 6
    2
    За чий чеп гласува Русе?
    Този червен Шуменски съсел го избраха червените Русенски глупаци. Нито е казал думичка за Русе, нито го интересува Русе.
  • 1
    1
    абе явно
    ще ни правите на маймуни всичките, и вие и останалите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари