Иван Гарелов остава в критично състояние

0
Големият български журналист беше приет по спешност в реанимацията на болницата с тежка черепно-мозъчна травма
Големият български журналист беше приет по спешност в реанимацията на болницата с тежка черепно-мозъчна травма Снимка: БТА / Архив

Големият български журналист беше приет по спешност в реанимацията на болницата с тежка черепно-мозъчна травма

Иван Гарелов остава в критично състояние.

"Състоянието на Иван Гарелов, един от най-известните български журналисти, остава без промяна", съобщиха от болница „Пирогов“, предаде БГНЕС.

81-годишният Гарелов беше приет по спешност в реанимацията след тежък инцидент край морето.

Бившият водещ на „Панорама“ Иван Гарелов пострада тежко по време на работа върху новата си книга, което наложи спешното му хоспитализиране в „Пирогов“. Инцидентът стана край морето, като първоначално Гарелов беше настанен в Бургаската окръжна болница. Поради влошаване на състоянието му беше взето решение за преместване в София, където получава специализирана грижа.

История и кариера на Иван Гарелов

Иван Гарелов е роден на 6 февруари 1943 година в село Смилец, област Пазарджик. Завършва журналистика в Софийския държавен университет и от 1972 година започва работа в Българската национална телевизия (БНТ) като репортер. В историята на българската журналистика Гарелов оставя траен отпечатък като водещ на предаването „Панорама“, където интервюира водещи български политици и интелектуалци през 80-те и 90-те години на миналия век.

Гарелов става известен с фразата: „Часът и мястото на срещата са известни“, която се превръща в емблема на предаването. В продължение на 21 години той е начело на „Панорама“, където демонстрира уникалния си журналистически талант.

Познавач на Гърция и българо-гръцките отношения

Иван Гарелов е всепризнат познавач на Гърция и българо-гръцките отношения. Той е интервюирал редица гръцки държавници, включително министър-председателите Константин Караманлис, Андреас Папандреу и Константинос Мицотакис, както и държавният глава на Кипър архиепископ Макариос. Сред интервюираните от него е и световноизвестната певица и актриса Мелина Меркури, която е била министър на културата на Гърция.

От БНТ към Нова телевизия

В началото на новото хилядолетие Иван Гарелов преминава в „Нова телевизия“, която по това време става собственост на гръцкия магнат Минос Кириаку. Там той продължава своята журналистическа кариера, допринасяйки за развитието на телевизията и утвърждаването ѝ на българския медиен пазар.

Автор на документални филми

Иван Гарелов е автор на поредица документални филми. Най-известен сред тях е филмът за Камбоджа след победата над червените кхмери. Българският телевизионен екип, ръководен от Гарелов, е първият, който влиза в опустошената от геноцида на Пол Пот страна, запечатвайки на лента едни от най-драматичните моменти в историята на Камбоджа.

Личен живот и трагедия

През миналата година Иван Гарелов преживя тежка лична загуба със смъртта на съпругата му Донка Стамболийска, която почина след кратко боледуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    СТАТИЯТА Е ПОДВЕЖДАЩА ЛЪЖА
    ИВАН ГАРЕЛОВ Е ГОЛЯМ И ИЗВЕСТЕН БЪЛГАРСКИ РАЗУЗНАВАЧ И ЖУРНАЛИСТ И АНАЛИЗАТОР.ТОЙ Е ОФИЦЕР ОТ ДС И Е ДОСТОЕН БЪЛГАРИН.НЕВЕРОЯТЕН ПОЗНАВАЧ НА БЛИЗКИЯТ ИЗТОК,ИЗРАЕЛ,ПАЛЕСТИНА,ЛИВАН,САУДИТСКА АРАБИЯ,СИРИЯ,ИРАН И Т.Н. НЕВЕРОЯТЕН ПОЗНАВАЧ НА АЛ ФАТАХ,ХИЗБУЛА,ХАМАС. ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА РЪКОВОДИ СЛУЖБИТЕ ЗА РАЗУЗНАВАНЕ,ТОЙ И ТАКИВА КАТО НЕГО,СТЕФАН СОЛАКОВ И РЕДИЦА ДРУГИ БЕЛЕЖИТИ БЪЛГАРИ.ТЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДАТ ПОСТОЯННО ПРИСЪСТВИЕ В СЪВЕТА ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.РЕДНО БЕШЕ ДА БЪДАТ ПРИВЛЕЧЕНИ КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО. ДАНО СЕ ОПРАВИ ЧОВЕКА.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари