Иван Димов: Искам да споделя какво се случи на състезанието заради спекулациите

0
Щангистът сподели подробности за подготовката си и причините за неуспеха си на състезанието
Щангистът сподели подробности за подготовката си и причините за неуспеха си на състезанието Снимка: Иван Димов / Facebook

Щангистът сподели подробности за подготовката си и причините за неуспеха си на състезанието

Щангистът Иван Димов, който вчера взе участие в Олимпийските игри, разкри подробности за подготовката си и препятствията, с които се е сблъскал по време на състезанието.

С три неуспешни опита българинът отпадна от битката за медали и това определено може да се смята за провал при амбициите, с които тръгна за Олимпийските игри: "Бяхме тук за медал, не за класиране и успешни опити."

В социалните мрежи той сподели своето разочарование от спекулациите и нападките, които се разпространяват, и благодари на екипа си за подкрепата.

Димов започна с благодарности към своя треньорски екип - Иван Иванов, Никола Колев и Димитър Калъчев, както и към лекаря Иван Иванов, които неотклонно са били до него през цялата подготовка. „Много ми стана болно като видях нападките срещу тях, без да виждат хората голямата картина. Не сте били с нас, за да знаете“, сподели той емоционално.

Щангистът разказа, че подготовката му е започнала преди четири месеца, веднага след операция. Въпреки първоначалното добро състояние, след два месеца коляното му започнало да се надува и ограничавало движението му до такава степен, че не можел да направи пълен клек. Въпреки това, решението му да участва в Олимпиадата било непоколебимо.

Олимпиадата не чака никого, трябваше и исках да се подготвя за нея. Въпреки пречките, на състезанието се чувствах супер. Свалях 3.5 килограма благодарение на треньорите и се чувствах оптимално“, допълни Димов.

По време на състезанието, обаче, се появил непредвиден проблем - хлъзгавите лепенки на олимпийското лого на подиума. Това му попречило да изпълни движенията си. „На втория опит усетих, че е хлъзгаво, но на третия нямах този проблем, въпреки че цялата техника ми се развали“, обясни той.

Въпреки тези трудности, Димов успял да изхвърли 130 килограма по време на загрявката и бил уверен, че може да се справи и с по-големи тежести. „Тези тежести за мен бяха рутина и бях на 100% готов за тях, но факт е, че не се справих“, каза той.

В заключение, Димов подчерта, че целта му била медал, а не просто успешно класиране и благодарен на всички, които са го подкрепили. „Обичам Ви и продължавам напред“, завърши той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари