Иван Белчев: Приеха мерки за ремонта на Дунав мост по мои предложения!

1
Някои дейности ще се извършват през нощта
Някои дейности ще се извършват през нощта

Някои дейности ще се извършват през нощта

Част от предложенията на народния представител Иван Белчев за облекчаване на трафика по време на ремонта на Дунав мост са приети от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Белчев, който е и член на „Да, България“, съобщи, че е работил съвместно с колегата си Мартин Димитров по темата. "Радвам се да споделя, че част от моите предложения за облекчаване на трафика по време на ремонта бяха приети", казва Белчев.

Ето кои са двете ключови мерки:

  • Частично нощно време за ремонт: Въпреки първоначалните опасения за безопасност, някои дейности ще се извършват през нощта. Това ще съкрати времето за ремонт и ще облекчи трафика през деня.
  • Адаптивна светофарна уредба: Ще бъде инсталирана система, която ще регулира движението в реално време, в зависимост от трафика. Тази мярка ще е най-ефективна за минимизиране на задръстванията.

Освен това, предложението на Мартин Димитров за пускане на ферибот Русе - Гюргево преди ремонта е получило подкрепа от българския министър на транспорта и румънското Народно събрание. Очаква се фериботът да облекчи трафика значително.

Основният ремонт на Дунав мост започва през юли 2024 г. и ще продължи две години. Ще бъдат подменени асфалтът, панелите и хидроизолацията на българската част от моста. Ремонтните дейности ще се извършват между 10 и 12 часа през светлата част на денонощието, без пълно затваряне на моста. Трафикът ще се движи в едното платно, докато в другото се извършват ремонти.

Очаква се обновеният мост да осигури по-безопасно и комфортно преминаване между България и Румъния.

Важно е да се отбележи, че все още може да има затруднения в движението по време на ремонта. Шофьорите се приканват да шофират внимателно, да следват инструкциите на пътните знаци и да бъдат търпеливи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    15
    Чудо невиждано
    Така говори човек, който е дълбоко обичащ собствената си персона и вярващ в "безкрайните" си възможности, че всъщност не е наясно със себе си и компетентността си и търси "възвеличаване" е обкръжението на себеподобни и манипулирани хора.
  • -3
    14
    Хигиенист
    тнемеркске енлоД
  • 4
    13
    Граждани
    Този господин освен за плашило на бостан, за друго не става!!! Жалко, че поне малко не мисли за Русе и хората, а само за него си!
  • 9
    12
    Ха, ха, ха...
    Всичко в Риусе става само заради този фукльо Белчев. Даже слънцето изгрява над града ни по негови указания :)
  • 10
    11
    Путин Хуйло
    Да,със сигурност е само по твои предложения,смешник хахахаах
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари