Иван Белчев предложи мерки за подобряване на безопасността на пътя Русе - Разград

2
Депутатът алармира за проблеми, свързани с поставените ограничителни колчета
Депутатът алармира за проблеми, свързани с поставените ограничителни колчета Снимка: Личен архив

Депутатът алармира за проблеми, свързани с поставените ограничителни колчета

Народен представител от "Продължаваме Промяната - Демократична България" повдига въпрос за безопасността на пътя Русе - Разград.

Народният представител Иван Белчев от парламентарната група на "Продължаваме Промяната - Демократична България" внесе въпрос до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова, отнасящ се до безопасността на движението по пътя Русе - Разград.

В своето запитване, направено на основание член 90, алинея 1 от Конституцията на Република България и член 92, алинея 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, Белчев акцентира върху сериозни проблеми, възникнали след поставянето на ограничителни колчета на този пътен участък.

Проблемите с поставянето на ограничителните колчета

Белчев посочва, че липсата на предварителна информация и предупредителни знаци за наличието на ограничителните колчета на завои създава риск от инциденти. Той подчертава, че шофьорите, които за първи път минават по този участък, не са подготвени за появата на тези колчета, което може да доведе до непредвидени ситуации и потенциални произшествия. Особено тревожно е, че колчетата не са поставени точно на непрекъснатата линия и частично навлизат в лентата за движение, създавайки допълнителни опасности.

Примери от други области

В много други места в България, включително в съседните общини Русе и Велико Търново, такива колчета вече са монтирани с цел предотвратяване на неправилно изпреварване. На пътя Русе - Бяла, например, половин година липсваха знаци за наличието на ограничителни колчета, което доведе до инциденти и счупване на колчетата, паднали върху пътното платно. След поставянето на знаците, тези инциденти намаляха значително.

Предложените мерки за подобряване на безопасността

Иван Белчев предлага следните мерки за подобряване на ситуацията:

  1. Поставяне на ясни и видими предупредителни знаци преди участъците с ограничителни колчета, особено на завои, преди самото поставяне на колчетата.
  2. Червена маркировка на непрекъснатата линия за увеличаване на вниманието на водачите.
  3. Правилно разположение на колчетата така, че да са точно на непрекъснатата линия и да не навлизат в лентата за движение.
  4. Редовен мониторинг и поддръжка на ограничителните колчета за да се гарантира, че са в добро състояние и не представляват заплаха за безопасността на движението. Това включва замяна на счупените колчета и почистване или подмяна на светлоотразителните елементи.
  5. Допълнителни светлоотразителни елементи преди първото колче, например светлоотразителни кабари (С15), за засилване на вниманието през тъмната част на денонощието.

Въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството

В заключение, Белчев пита дали Министерството на регионалното развитие и благоустройството и съответно Агенция "Пътна инфраструктура" предвиждат предприемането на конкретни действия за подобряване на сигнализацията и разположението на ограничителните колчета на пътя Русе-Разград с цел повишаване на безопасността на движението. Той иска да знае кои от предложените мерки ще бъдат взети предвид и реализирани.

Очаква се министър Коритарова-Касабова да предостави писмен отговор на зададените въпроси в най-кратки срокове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    Минувач
    Пидалите са на мода, от как Азис почна да се прави на нормален мн пидали се навъдиха
  • 1
    12
    Ruse
    А липсата на маркировка? в цяла Русенска област след преасфалтиране не се възстановява осевата линия и маркировка.
  • 0
    11
    Плаши гаргите!
    Тъпата физиономия на този нарцистичен идиот възможно ли е сайта ви да не показва и въпреки, че е от "Личен архив"?
  • 3
    10
    Белчеееееф,
    Противен си!!!
  • 7
    9
    Зевзек
    Как си сваля кондома забелчеффф? Като пръдне ;)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари