Иван Белчев настоява за надеждна оградна мрежа при Товарна гара

3
Депутатът призовава за спешни мерки за повишаване на сигурността в района
Депутатът призовава за спешни мерки за повишаване на сигурността в района Снимка: Facebook / Иван Белчев

Депутатът призовава за спешни мерки за повишаване на сигурността в района

Народният представител Иван Белчев алармира за нарастващи проблеми с вандализъм и безопасност, свързани с оградната мрежа по протежение на железопътната линия до Товарна гара Русе. В писмо до министъра на транспорта и съобщенията, Белчев изразява загриженост относно зачестилите случаи на умишлено унищожаване на наскоро поставената ограда и опасностите, произтичащи от незаконното преминаване през жп инфраструктурата.

Оградната мрежа от електрозаварен тип, инсталирана в края на миналата година, вече е компрометирана на няколко места. Нарушителите са прерязали мрежата, за да улеснят нерегламентираното пресичане на линията. Въпреки наличието на видеонаблюдение в района, качеството на записите не позволява надеждно идентифициране на извършителите. Това води до необходимост от постоянно възстановяване на оградата за сметка на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) и в крайна сметка - на българските данъкоплатци.

Особено тревожен е фактът, че през последните години в района на железопътната линия са регистрирани няколко инцидента със смъртен изход, причинени от незаконно пресичане на трасето. Ситуацията се усложнява допълнително от буйната растителност, която ограничава видимостта в участъците с нарушена цялост на оградната мрежа.

При личен оглед на място, Иван Белчев установява, че използваната мрежа е изработена от изключително тънка тел. "На място се убедих, че е възможно нейното деформиране с голи ръце без прилагане на сила. Това е предпоставка за лесното ѝ изрязване дори и с най-обикновени клещи с резци," споделя народният представител. Той отбелязва пропуск в обществената поръчка за оградата, където не е специфицирана дебелината на телта - ключов параметър при избора на подходящ тип мрежа.

Белчев призовава за прилагане на по-ефективни мерки за сигурност, вдъхновени от практиките в други страни от Европейския съюз. Сред предложенията са изграждане на устойчиви шумоизолиращи стени, монтиране на по-здрави и по-високи метални огради, както и внедряване на съвременни системи за видеонаблюдение и сензори, способни да алармират автоматично при опити за нарушаване целостта на оградата или неправомерно преминаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Въпрос
    Колко си плаща пеперугата Ибан Забелчев за да му публикувате всяка мозъчна пръдня ?
  • 1
    9
    Дърти ЖеПейци
    Иване стоим четем и се смеем на идеите ти.Твоите и на други пособия като теб Ж.П. магистрали,директни влакове.Само където Румънците забравиха,а Стара Планина сама се премести за да оправим релефа,геологията,геоморфологията,геодезията и перспективите на Надир и Земните.Надморската височина е нормална,но обществото да е като в Швейцария,Австрия,Норвегия,Холандия,Дания,Швеция и съответно икономики..Uban или Дойче бан?
  • -1
    8
    Лисугер
    Ваньо огради си задния двор че е разграден! Не може да се развива човек в днешно време само с педразтия, трябва и малко интелект
  • 3
    7
    русенец
    Иванчо, кретенчето ми! Убеден съм, че майка ти те смята за най-умното момченце на света. Честно да ти кажа, на обратното мнение съм.
  • 1
    6
    Двузвенка
    USSR standart and U.S.A standart. ,А Ваня ,къртиш?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари