Иван Бакалов: В един от мобилните оператори работят професионални мошеници

70
Журналистът е разочарован от неочакваните условия при сключване на договори
Журналистът е разочарован от неочакваните условия при сключване на договори Снимка: Ivan Bakalov / Facebook

Журналистът е разочарован от неочакваните условия при сключване на договори

Клиент на А1, разочарован от неочакваните условия при сключване на договори, сподели своята история за това как се сблъскал с нежелани и непредвидени ангажименти. Той решил да премине към услугите на А1, привлечен от по-бърз и евтин интернет, който операторът предлагал в сравнение с настоящия му доставчик, Виваком.

"При посещението си в офис на А1, служителят успял да го убеди да включи и телевизионна услуга, като уверил, че това ще бъде по-изгодно. Клиентът подписал няколко пъти на екранче, но след това бил информиран, че новият договор е обвързан и с телефонния му номер, удължавайки срока на договора с две години. Тъй като не искал това, клиентът поискал анулиране на току-що подписаните договори, но му било отказано.

Eто и цялата публикация:

А1 работят професионални мошеници.

Май ги избират с кастинг.

Не че във Виваком са различни, но за тях друг път.

Поисках да си пусна интернет от А1, по-бърз, по-евтин от този на Виваком, който имам. Служителят ме успа да си включа и телевизия, по-евтино. Викам добре. Накара ме да се подпиша няколко пъти на екранче. И чак после ми каза, че това е обръзано и с телефонния ми номер, удължава му срока на договора с две години. А аз не искам. И поисках да анулира договорите, които току що съм подписал. Не можело. Като се обадели за инсталацията, тогава да им откажа. Това след месец. Тук се крие измамата.

Звънях на центъра за клиенти на А1, пет пъти, догато стигна до оператор. Отказваше ми, че съм имал неплатена фактура. Вероятно предплащане за току що сключения договор, защото другата я платих. Операторът ми обясни, че вече имам в сила нови договори, но мога да ги откажа в седемдневен срок. Да отида в офис на А1. Служителят, при който подписах в мола на Цариградско, вече ми беше отказал да ги анулира. Затова отидох в офиса срещу "Плиска". Оттам ме пратиха в офиса, в който съм подписал.

Получих на мейла подписаните договори, зип-файл с "дигитално разписани документи".

Поисках да го разархивирам, иска ми парола.

Получих есемес, с който ме поздравяват като техен клиент, и ако искам да си управлявам акаунта, да говоря с някакъв чат-бот.

Заради цялата тая дандания не искам да чуя за А1. Само предплатени телефони вече. А се чудех на на сина ми, който от години е само с преплатена карта и отказва систематично абонамент.

"Заради цялата тая дандания не искам да чуя за А1. Само предплатени телефони вече", завършва поста на Иван Бакалов в социалните мрежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    32
    Рубльов
    А1 със всичките си замаскирани наеминования като :М тел и други, са най -долната пасмина,никога ,ама никога не ходете там ,ще съжелявате .
  • 6
    31
    Ема
    Тези дни ме излъгаха и мен, независимо че бях прегледала сайта им и поисках конкретна карта. След като си взех картата излезе, че не е с тези параметри от рекламата им, а служителят им заяви, че не знае какво пише в сайта им.
  • 6
    30
    Дулово
    Всички оператори са мошеници, но А1 са ненадминати в това отношение и лъжат най-нагло, като дърти цигани.
  • 7
    29
    Ivan
    Не един във всички
  • 5
    28
    Мария
    Не само там мошениците! В Е тел ме накараха да преподпиша договора по който бях на 38лв. такса, като ме увериха, че ще намалят сумата с 2 лв. и ще стане 36лв. на месец. Преподписах...сега всеки месец плащам 42лв.и стотинки...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари