Ивайло Мирчев: Скандалната далавера с "Боташ" е поводът европрокуратурата да влезе в "Булгартрансгаз"

0
ДАНС услужливо покрива схемата "Боташ", а пионките енергийни министри на Радев правят всичко възможно да я потулят
ДАНС услужливо покрива схемата "Боташ", а пионките енергийни министри на Радев правят всичко възможно да я потулят Снимка: Ивайло Мирчев / Facebook

ДАНС услужливо покрива схемата "Боташ", а пионките енергийни министри на Радев правят всичко възможно да я потулят

Европейската прокуратура влезе на проверка в офисите на "Булгартрансгаз" заради скандалната далавера на президента Радев и служебното му правителство "Боташ".

Това обяви депутата Ивайло Мирчев.

Според него тази схема е резултат от действията на президента Румен Радев и неговото служебно правителство, което е ощетило България с милиарди левове.

Операция "Боташ" - дълговете, които българските граждани ще плащат

Скандалът, който се разразява около договора "Боташ", е напът да се превърне в една от най-големите финансови катастрофи за страната. В основата на проблема е споразумение с Турция, по което България вече дължи над 15 милиона лева, а сумата продължава да нараства. Според Мирчев, загубите, свързани с тази схема, се измерват в милиарди левове, които в крайна сметка ще бъдат покрити от българските данъкоплатци.

ДАНС и енергийните министри - защо няма действия?

Според депутата, Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) също е замесена в прикриването на схемата "Боташ". Мирчев твърди, че агенцията "услужливо покрива" схемата, докато назначените от Радев енергийни министри правят всичко възможно, за да потулят скандала. Това създава сериозни опасения за прозрачността и отговорността на институциите, които би трябвало да защитават обществения интерес.

Турция иска парите си, а България не плаща

Ситуацията допълнително се усложнява от натиска, който идва от Турция, където вече са изразили претенции за изплащане на дължимите суми по договора. Въпреки това, България не е изпълнила своите задължения, което води до натрупване на дългове и възможни санкции. Мирчев предупреждава, че ако тази практика продължи, страната може да се изправи пред още по-сериозни финансови последствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Али Баба
    "Двата пръста челце" (Мирчев) отново наглее. "Морския пехотинец" от Росенец работи само за себе си. Има ли още хора да му вярват,
  • 1
    5
    хи, хи,
    Изобличиха МВР в лъжа. Европрокуратурата потвърди, че проверява "Чирен", а не БОТАШ https://glasove.com/novini/izoblichiha-mvr-v-lazha-evroprokuraturata-potvardi-che-proveryava-chiren-a-ne-botash Та какво викаш мирчев, боташ ли?!?😁😁😁
  • 0
    4
    мирчев, мирчев
    и ти лъжеш като кики! Европрокуратурата се занимава със злоупотреби с европари, в договора с Боташ няма евросредства, а там където копа европрокуратурата са договорите за разширяване на газохранилището в Чирен, където са заложени евросредства!Ей, това ппдбейците сте големи лъжци!
  • 2
    3
    До 2
    Еееее,ти поне имаш в изобилие и ни го раздаваш във форума...
  • -2
    2
    Учуден
    Не съм учуден,че липсващото звено между човека и свинята,ДеБелото Шиши Мирчев,отново се опитва да раздава акъл какъвто няма. Този паразит остана извън парламента и това е чудесно - нека на следващите избори да изхвърлим и останалата корумпирана ДеБил-ПеПерастка измет!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари