Ивайло Мирчев: Решението на КС е подарък за рождения ден на Пеевски

0
Депутатът предупреждава за опасен контрол върху регулаторите
Депутатът предупреждава за опасен контрол върху регулаторите Снимка: БНТ

Депутатът предупреждава за опасен контрол върху регулаторите

Ивайло Мирчев, депутат от "Демократична България", отправи остри критики към решението на Конституционния съд (КС) за отмяна на съдебната реформа. В предаването "Денят започва с Георги Любенов" той определи решението като подарък за рождения ден на депутата от ДПС Делян Пеевски, който празнува рожден ден на същия ден. Според Мирчев, Пеевски и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков контролират голяма част от конституционните съдии и влияят на техните решения.

Мирчев подчерта, че това решение не е "шамар" за правителството или за самата "Демократична България", а по-скоро удар по българската правосъдна система и по България като цяло. Според него, това решение е срамно и трудно ще бъде обяснено на децата на съдиите, които са гласували за отмяната на реформата. Той добави, че Европейският съюз е подкрепил промените в съдебната система, които са били подготвяни повече от 17 години.

Ивайло Мирчев изрази съжаление, че действията на Пеевски и Чолаков водят до задържане на страната в старите структури и контрол от страна на определени кръгове. Той подчерта, че истинската власт в държавата се държи от регулаторните органи като Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и Комисията за защита на конкуренцията, които по негови думи "работят по друг начин" под натиск.

Мирчев също така коментира и позицията на България по отношение на помощта за Украйна. Той критикува изказванията на Антон Кутев, че България предоставя малка помощ на Украйна, подчертавайки, че всички разходи за оръжие се възстановяват от Европейския съюз и американските фондове. Той призова за прекратяване на "путиновите опорки" и настоява за ясна позиция по въпроса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Мнение
    Както сте се досетили от ибрикчийския коментар,аз съм третополовия ДеБил-ПеПераст от бесарабски произход. Иначе на всеки е ясно,че ДеБелата и проста свиня Мирчев е жалък духач,надупен на мафията и готов на всякакви ибрикчийства! ДеБил-ПеПерастките ибрици се познават по това,че подкрепят отрепки като ДеБела Свиня Мирчев!
  • -1
    3
    Анчо
    И на този му е виновен Путин,че не влезе в Народното събрание.
  • 0
    2
    Мнение
    Г-н Ивайло Мирчев е един от свестните политици на днешното време. Комуноидите се познават по това, че умират от злоба като срещнат личност, какъвто е ХИвайло Мирчев!
  • -1
    1
    123
    Тази утайка не е депутат ! Не влезе в НС от собствения си район.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари