Ивайло Мирчев: Очакваме главният прокурор да поиска имунитета на Делян Пеевски

0
“Да, България” получи сигнал за рекет
“Да, България” получи сигнал за рекет Снимка: bTV

“Да, България” получи сигнал за рекет

От партията "Да, България" съобщиха, че са получили сигнал за изнудване от страна на Делян Пеевски, като призоваха изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов да поиска неговия депутатски имунитет.

Членът на ръководството на "Да, България" Ивайло Мирчев заяви в интервю за bTV, че в централата на партията е пристигнало писмо от банкера Цветан Василев. В него се съдържат нови факти и обстоятелства, свързани с предполагаеми криминални действия на Пеевски. Според Мирчев, тези материали са изпратени и в Народното събрание. В писмото, съставено от Василев, се включват сканирани документи, които, по неговите думи, съдържат информация за рекет от страна на Пеевски към Корпоративна търговска банка (КТБ) и партньори на банкера.

Мирчев подчерта, че партията ще поиска изслушване на шефовете на службите, като особено внимание ще бъде обърнато на ръководителя на ДАНС. Те искат да получат информация относно мерките, предприети срещу Пеевски, както и за кредитите, отпускани на фирми, свързани с него от Българската банка за развитие (ББР). Мирчев е категоричен, че тази информация е достатъчна основание главният прокурор да поиска свалянето на имунитета на Пеевски, като увери, че "Да, България" ще подкрепи това в парламента. Според него, това може да се случи в близките седмици.

Цветан Василев също е изразил готовност да свидетелства пред парламентарната комисия, която разследва Петьо Еврото, бивш съдружник на Пеевски. Мирчев настоява, че моментът е подходящ да бъдат предприети действия, тъй като все повече политически сили започват да признават ролята на Пеевски като сериозен проблем за българското общество.

Мирчев е категоричен, че свалянето на имунитета на Пеевски може да се случи преди парламентарната ваканция за предстоящите избори и това ще бъде ключова стъпка към политическото неутрализиране на депутата. Според него, България ще може да поеме по правилния път едва след като Пеевски бъде отстранен от политическата сцена.

В заключение, Мирчев подчерта, че ако искането за сваляне на имунитета влезе в пленарната зала, ще се види дали има достатъчно депутати, които да го подкрепят, което ще даде индикация за бъдещето на антикорупционните реформи в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Pepi
    За Цветанчо ли заработихте и вие бе?
  • 0
    4
    Ева
    Писмо от Василев? Този откога има такава тежест?
  • 1
    3
    Българин
    Българин е противоположно на русофил.
  • 1
    2
    от руси
    Простий киро-кога?
  • 1
    1
    Прокурор
    Аз очаквам да поискаме имунитета на Простото,Ококореното и на липсващото звено между човека и свинята Шиши Мирчев...а тоя последния даже имунитет няма тъй че да се готви скоро хаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари