Ивайло Мирчев: Няма разговор за управление с "ВъZраждане"

0
Пътят напред за България не минава през безкрайни избори, заяви политикът
Пътят напред за България не минава през безкрайни избори, заяви политикът Снимка: Facebook / Ивайло Мирчев

Пътят напред за България не минава през безкрайни избори, заяви политикът

Политическата ситуация в България остава нестабилна, като призивите за нови избори и политическите маневри продължават да доминират публичния дебат. Ивайло Мирчев от партия "Да, България" представи своята позиция в социалната мрежа, като подчерта важността на същинските реформи пред поредните предсрочни парламентарни избори.

Без коалиция с "Възраждане"

Мирчев категорично заяви, че няма възможност за коалиция с "Възраждане". „Няма разговор за управление с "Възраждане" и това е ясно. Важният въпрос е друг – какво правим със страната“, подчерта той. Вместо да се съсредоточаваме върху безкрайните избори, които струват на държавата милиони, Мирчев акцентира върху необходимостта от действия и реформи, които ще подобрят живота на българите.

Цената на предсрочните избори

„Нови избори? После още едни, а после още едни – поредните? Световният рекорд по най-много проведени предсрочни парламентарни избори е за България. По 100 милиона лева за всеки вот“, каза Мирчев, отбелязвайки финансовата тежест, която тези избори налагат на страната. Според него, всичко това е част от стратегията на Делян Пеевски да избегне санкциите по закона "Магнитски" и да овладее цялата власт в държавата.

Нужда от същински реформи

Мирчев подчерта, че няма политическа сила, която да може да спечели над 121 народни представители, поне не в близко бъдеще. „Това означава само едно – да се намери начин да се реализират важните за България реформи: борба с корупцията, завършване на съдебната реформа, да се изберат в регулаторите професионалисти по прозрачен начин, вместо с партийни квоти, реформа на службите, бързо влизане в Шенген и еврозоната“, каза той.

Контролът на Пеевски и предизвикателствата

Ивайло Мирчев отбеляза, че реформите са трудно постижими, докато Пеевски контролира част от съдебната система, националните медии и има влияние в различни политически сили. „Това няма да е постижимо докато ГЕРБ е функция на Пеевски и се огъва под натиска му, а ДПС е поредният му неуспешен бизнес проект“, допълни той. Според Мирчев, е необходимо да се предложи конкретна формула на българите, която да не се ограничава до простото обявяване на опозиция.

Ясни решения и честен разговор с хората

Мирчев призова за честен разговор с хората относно случилото се на последните избори и причините за сегашната ситуация. „Трябва да започнем с честен разговор с хората – какво се случи на последните избори, защо стигнахме до този етап и какво променяме, за да продължим“, каза той. Според него, е необходимо да се предложат ясни решения, които да водят до реални промени, а не само декларации за опозиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Фък дъ РФ
    И на "Българин" вече ми се правят русофилите, в стремеж да прикрият долния си и миризлив русофилистичен уклон. Поредните надежди овчи, че кремълския "цар-плъх" ще стане "полюс на света" пРоссия се превърна в цирей на света, а г-н Ивайло Мирчев разсейва манипулациите на руските измекяри.
  • 1
    1
    Българин
    Тази гнусна ДеБела свиня в качеството си на какъв се изказва ? Вече не е депутат след като Пеевски Подлоги/Доносническа България загубиха огромна част от ДеБилния си електорат,а реално са много далече от трета политическа сила,ДеБилите са не повече от 7% по признание на главния ДеБил и убиец на пътя Киро Простото!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари